Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Kolme ja puoli minuuttia

  Muutaman viimeksi kuluneen vuoden aikana minulla on ollut varsin vähän aikaa ja tilaisuuksia kuunnella musiikkia. Siis sellaista musiikkia, mitä aidosti haluan kuunnella. Tätä nykyä kotonamme soi lähinnä Ella ja Aleksi, Mörköooppera ja M. A. Nummisen tekemät lastenlaulut. Kuopus haluaa kuulla Ellan ja Aleksin kappaleen Huhuu, kuka puhuu? niin usein, että se saa kohta korvani vuotamaan verta.

  Joskus onnistun kuitenkin varastamaan itselleni hetkiä, jolloin kuuntelen jotakin omaa. Istun kuulokkeet korvillani ja annan musiikin täyttää mieleni ihan täysin. Niinä hetkinä tajuan aina, miten kipeästi olen musiikkia kaivannut ja miten paljon se minulle yhä antaa.

  Monen mutkan kautta törmäsin ihan äskettäin Robert Plantin ja Alison Kraussin yhteiseen levyyn Raising Sand, joka on tähän asti mennyt minulta täysin ohitse. Menetin jossain vaiheessa jo vuosia sitten kiinnostukseni Plantin soolotuotantoon, koska se ei enää ollut erityisen kiinnostavaa ja tuntui toistavan pitkälti samoja juttuja koko ajan. Siksi olinkin aivan haltioissani kuullessani palasia Plantin ja Kraussin yhteislevyltä, joka oli jotain ihan muuta kuin mitä Plantilta olisi odottanut.

  Tänä iltana istuin sängylle tietokoneeni kanssa räkäisenä, surkeana ja apeana. Laitoin kuulokkeet korvilleni ja Raising Sandin soimaan, tarkoituksenani vihdoin kuunnella koko levy läpi huolella ja musiikkiin keskittyen. Jo kolmannen kappaleen jälkeen oli kuitenkin pakko keskeyttää kuuntelu hetkeksi. Sister Rosetta Goes Before Us lumosi niin täydellisesti, että kappaleen loppuessa jouduin vetämään syvään henkeä, koska olin hädin tuskin uskaltanut hengittää sitä kuunnellessani.

  Joskus, jos on onnekas, tulee vastaan musiikkia, joka osuu jonnekin syvälle sisimpään ja koskettaa tavalla, jota on toiselle mahdotonta kuvailla. Kaikkein parhaimmat musiikkikokemukset saavat pysähtymään kokonaan hetkeksi, unohtamaan ajan ja paikan. Vaikka sitten vain kolmeksi ja puoleksi minuutiksi.

  Kommentteja: 0

   

  Jätä kommentti