Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Vessa-apulaiset

  Jouduin luopumaan vessarauhastani jo noin kolme ja puoli vuotta sitten. Siitä saakka minulla on lähes aina ollut seuraa pöntöllä istuessani, halusinpa sitä tai en (en). Aluksi oli tietysti kyse siitä, että alkoi kauhea huuto, jos äiti katosi näkyvistä. Seuraavaksi esikoinen alkoi olla sen verran liikkuva ja utelias, ettei lasta halunnut jättää yksin vahtimatta, vaan mieluummin hyväksyi vessaseuran.

  Sitten tuli pikkusisko ja kierros lähti uudelleen käyntiin. Nyt talossa on kaksivuotias ja ihan-kohta-nelivuotias, ja edelleen äiti käy vessassa ovi auki, koska muuten lapset ovat tukkanuottasilla, kaivamassa kukkamultaa, työntämässä satunnaisia pieniä esineitä äidin tietokoneen portteihin tai jotakin muuta vastaavaa. Välttyäkseni isommilta katastrofeilta yritän siis edelleen sietää sitä, että kesken istunnon minua tullaan tökkäämään napaan ihastuneen ”PAPA!”-hihkaisun kera, tai että housuistani kiskotaan vyö irti, tai että bideesuihkua käyttäessäni pieni käsi yrittää tulla lappamaan samalla suihkusta vettä suuhunsa (uh, kyllä).

  Joskus, kun lapset näyttävät leikkivän kaikessa rauhassa keskenään, yritän livahtaa vessaan ihan itsekseni, mutta välittömästi nelivuotias ilmoittaa: ”Minä tulen äiti sinun seuraksesi!” Yritä siinä sitten sanoa, että äiti haluaisi vessarauhan, kiitos, ja että kuninkaatkin haluavat toimittaa asiansa yksin. Samalla kun poika ajeluttaa pikkuautojaan lavuaarissa, pikkusisko tulee leikkimään vessaharjalla, tonkimaan kaapista terveyssiteitä ja muutenkin ilahduttamaan äitiä, joka ei varmasti olisi pärjännyt vessassa ilman apulaista.

  Niin että jos joskus olen luonasi kylässä, menen vessaan istumaan ja jätän vanhasta tottumuksesta oven auki, yritä olla järkyttymättä. Hymyile ymmärtäväisesti ja käy vaivihkaa sulkemassa se ovi.

  Kommentteja: 2

   

  Kommentteja:

  Saara:
  8.1.2013, 21.41

  Ajattelin ihan että tämä loppuisi ”jos joskus olen luonasi kylässä, menen vessaan istumaan, niin älä ihmettele jos jään sinne nauttimaan hetkeksi” tms.

  Outi:
  8.1.2013, 23.46

  Oi, senkin voisin kyllä tehdä! :D Anoppilassa on ylellistä käydä vessassa, kun lapsilla on niin paljon muuta puuhaa, etteivät huomaa äidin livahtavan vessaan ;)

  Jätä kommentti