Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Tässä kaikki on

  Kuvittelin, että arki kahden pienen lapsen kanssa olisi raskasta, mutta voi pojat – todellisuus osoittautui vielä tuplasti rankemmaksi. Lapset nukkuvat ja kitisevät vuoroissa, eikä keskivertopäivänä meinaa saada hetken rauhaa ennen kuin isompi on lopulta saatu illalla nukkumaan.

  Mutta kuitenkin.

  Aamulla puoli kuudelta istun sängyllä yölampun himmeässä loisteessa ähisevä vauva sylissäni. Pieni massu on lämmintä maitoa pullollaan ja tummat silmät napittavat hämärässä huoneessa äitiä herkeämättä.

  Samaan aikaan Länsiväylältä kuuluu harvakseltaan autojen ääniä. Työmatkaliikenteen aikaiset linnut ajavat jäistä moottoritietä kukin oman sorvinsa ääreen. Yritän kuvitella itseni yhteen noista autoista: puristamaan rattia silmät väsymyksestä kirvellen, kuuntelemaan aamun radio-ohjelmaa, jossa juontajapari yrittää parhaansa mukaan sanailla nokkelasti, stressaamaan alkavaa työpäivää palavereineen.

  Onneksi muu maailma ja helmikuun pakkanen ovat tuolla ulkona ja minä täällä lämpimässä hämärässä, ähkivä ja piereskelevä vauva sylissäni. Näin on hyvä.

  Kommentteja: 1

   

  Kommentteja:

  Pirkko Poutiainen:
  7.2.2011, 17.13

  Voi miten kaunis vaavi on tullut maailmaan. Onnea paljon. Kun selviät ekasta vuodesta, sitten jo helpottaa ja paljon. Meillä on kaksi ensimmäistä vajaan kahden vuoden välein ja kaikilla kolmella on ollut koliikki. Jäätiin henkiin ja kolmannen koliikki pisti jo huvittamaan. Hyvä, kun väsymyksestä huolimatta löydät tähtihetkiä. Oma lapsi on semmoinen aarre.

  Jätä kommentti