Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Pullea kohta

  Allekirjoittanut on kärsinyt vatsakivuista erityisesti aamuisin jo noin kaksi ja puoli kuukautta. Ensimmäinen diagnoosi oireita googlailemalla ja lääkäriäitiä konsultoimalla oli pohjukaissuolen haava: tyhjässä mahassa aamuisin esiintyvä kipu, joka helpottaa syömisen jälkeen, kun voisi hyvin viitata siihen.

  Diagnoosia testattiin Alsucral-kuurilla. Lääkkeen aloittamisen jälkeen seurasikin kivuton aika, mikä maallikon mielestä osoitti sen, että kyseessä oli tosiaan mahan tai pohjukaissuolen limakalvon ongelma. Paitsi että kivut palasivat vajaassa parissa viikossa, jos en väärin muista.

  Seuraavaksi testattiin helicobakteeri. Ei löytynyt.

  Sen jälkeen luovutin ja hankkiuduin terveyskeskuslääkärille. Nuori lääkärijannu ei pitänyt pohjukaissuolen haavaa todennäköisenä, mutta ei osannut tarjota tilalle oikein mitään muutakaan diagnoosia. Kirjoitti reseptin happosalpaajille ja käski tulla takaisin tablettien loputtua, jos kivut vielä jatkuvat.

  Kaksi ja puoli viikkoa on mennyt, mutta kivut ovat ja pysyvät. Allekirjoittanut alkaa käydä kovin, kovin neuroottiseksi. Aika erikoislääkärille on jo varattu, mutta ennen ensi tiistaita on vielä monta aamua, jolloin voin ajaa itseäni hulluuteen.

  Aikaisin tänä aamuna käytiin meillä seuraava keskustelu:

  Minä: ”Kato, onko mun mahassa sun mielestä jotain omituista?”
  Janne: ”Ö–ö.. ei, miten niin?”
  Minä: ”Musta tässä oikealla on tämmöinen pullea kohta..?”
  Janne: ”Joo, niin on. Myös vasemmalla on pullea kohta. Tunnetaan myös nimellä vatsalihakset.”

  Kommentteja: 4

   

  Kommentteja:

  siripiri:
  11.9.2009, 7.55

  Missä kohtaa vatsaa kipu sinulla tuntuu? Itselläni taitaa olla samantyyppinen vaiva, aika lievänä tosin, mutta olen huomannut, että jos olen nälkäinen, niin vatsaan sattuu vasemmalle puolelle kylkiluiden alapuolelle tuskaisesti. Vaiva korjautuu aina syömällä. Kipu tulee silloin, jos on kiljuva nälkä tai jos joutuu jossain kulkuneuvossa istumaan kymmenkunta tuntia huonossa asennossa. En ole pitänyt vaivaa vakavana, enkä ole koskaan siitä kenellekään lääkärille edes maininnut, mutta voisiko se tosiaan olla vaarallista ja vaatia hoitoa?

  Outi:
  11.9.2009, 9.41

  Keskellä vatsaa rintalastan alapuolella ja molempien kylkikaarten alla, säteilee myös selkään molemmin puolin. Se vähän vaihtelee, välillä tuntuu enemmän oikean kylkikaaren alla, missä siis sappikipukin tuntui.

  Alan koulutustahan mulla ei ole, mutta jos tuota on pitkään jatkunut eikä se ole sen kummemmin elämänlaatua haitannut etkä ole laihtunut jne. niin tuskinpa se mitään erityisen vaarallista on. :)

  Spinsteri:
  13.9.2009, 14.45

  Kaipa se vatsa olisi jossain vaiheessa hyvä tähystää ihan varmuuden vuoksi vaikkei olekaan maailman mukavin toimitus. Minulta on tähystetty kolme kertaa ja kivut ovat olleet josku kohtalaisenkin kovia mutta pahimmillaan vatsassa on ollut haavaumia (ja palleatyrä). Olen oppinut elämään sen kanssa. Mutta ei lääketieteellistä koulutusta täälläkään. Luulen että sen epämukavuuden lisäksi lääkärit eivät ole kovin halukkaita laittamaan tähystykseen hinnan ja jonojen vuoksi: viimeeksi kun tähystettiin, sinne oli puolen vuoden jono…

  Outi:
  24.9.2009, 17.54

  Diacorin setä tähysti kahden päivän varoitusajalla, mikä oli kovin positiivista, koska ei tarvinnut sitten hermoilla kahta päivää kauempaa. Kaikki oli kunnossa. Lieneekö vika siis korvien välissä? Huoh.

  Jätä kommentti