Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • 2009

  Vuoden vaihtuessa ihmiset tekevät taas innokkaasti lupauksia. Vuosi sitten kirjoitin seuraavaa:

  Tähän aikaan on tapana tehdä uudenvuodenlupauksia, joten minäkin teen pari: lupaan taas kerran yrittää laihtua. Jos vaikka kymmenen kiloa saisi karistettua… Lupaan myös yrittää panostaa enemmän perhe- ja ystävyyssuhteisiin.

  Miten kävi? Yllättävää sinänsä, minä laihdutin. Painoa katosi ennen raskaaksituloa muistaakseni noin seitsemän kiloa. Ajoitus oli täydellinen, sillä raskauden alkaessa painoindeksini oli muistaakseni enää kahden kymmenyksen päässä normaalista.

  Perhe- ja ystävyyssuhteet sitten? Paria lähintä ystävää ja äitiä lukuunottamatta pidin yhteyttä ihmisiin luultavasti aivan yhtä kehnosti kuin tähänkin asti. Yhteydenpito äitiin sen sijaan on kiitettävän tiivistä, kiitos Skype chatin.

  Vuoden 2009 ensimmäisenä päivänä minulla ei oikeastaan ole luvattavaa.

  En lupaa laihtua, sillä raskaus on jo vienyt minusta suurin piirtein kaiken liikenevän painon: ennen napakka rannekello pyörii ranteessa miten sattuu, kasvot ovat kaventuneet, reidet ja peppu ovat ehkä kaksi kolmasosaa entisistä.

  En lupaa olla hyvä äiti vauvalle, koska moisen lupauksen tekeminen olisi täysin turhaa – onhan selvää, että teen parhaani ja olen niin hyvä äiti kuin vain suinkin pystyn ja osaan. Täydellistä äitiä ei olekaan, mutta toivottavasti osaan olla riittävän hyvä.

  En lupaa panostaa ystävyyssuhteisiin, koska ainakin vuoden alkupuolella oma pikkuinen perheeni tulee luultavasti vaatimaan melkein kaiken energiani.

  Minulla ei ole juurikaan paheita, joista tulisi luopua. En polta, alkoholia käytän niukasti (enkä nyt raskaana ollessani yhtään) enkä ole myöskään työnarkomaani. Alkaneen vuoden liikunnasta luultavasti pitävät huolen vauva ja vaunut, eikä ole tarpeen luvata syödä vähemmän rasvaisia herkkuja, sillä sappikivet rajoittavat ruokavaliota ihan kiitettävästi.

  Niin että mitäs tässä lupauksia tekemään. Paitsi että ehkä kuitenkin.

  Vuonna 2009 yritän ottaa rennosti kun mahdollista, sietää omaa epävarmuuttani parhaani mukaan ja ennen kaikkea tänäkin vuonna aion rakastaa hullun lailla miestäni – ja tietysti pian syntyvää lastamme.

  Kommentteja: 1

   

  Kommentteja:

  Burana:
  1.1.2009, 13.20

  Hyvin nää oot yhteyttä pitäny. Älä höpötä. Perhe-elämän kuulumisetkin varmaan tulevat parraiten mirkkihuoneen tai tämän blogin kautta selville. Tai kuviloina vaikka naamakirjassa?

  Jätä kommentti