Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Kuulumisia Jorvista

  Voi pojat, mikä viikko. Ja ensi viikkokin, ehkä.

  Jotta ei tarvitse kertoa tätä erikseen jokaiselle kaverille ja perheenjäsenelle, kerrottakoon tarina lyhyesti täällä niin ei kenenkään tarvitse ihmetellä, miksei minua ehkä näy skypessä / irkissä / msn:ssä tai muualla.

  Keskiviikon ja torstain välisenä yönä iski oikein pirullinen sappikohtaus. Odottelin, että se menisi ohi itsekseen, kun edellinenkin (kuukausi tms. sitten) meni, mutta puolen tunnin jälkeen Janne soitti Jorviin ja sinnehän sitä sitten lähdettiin. Oli sinänsä kyllä hyvä, että lähdettiin, koska kipu ei todellakaan talttunut itsekseen, vaan vasta yli neljän tunnin ja kahden piikin jälkeen…

  Ultrauksen ja verikokeiden perusteella päädyin osastolle, mistä nyt sitten pääsin viikonloppulomalle kotiin. Paluu sairaalaan on edessä heti maanantaiaamuna (tai kesken viikonlopun, jos tulee ongelmia), ja maanantaina on myös magneettikuvaus, jossa selvitetään, onko haimatiehyt (joka ultrassa näkyi laajentuneena) kenties sappikiven takia tukossa. Jos ei, hienoa. Jos on, paskempi juttu minulle, koska se on jollain konstilla avattava. Perinteinen sappirakon poisto tähystysleikkauksena ei raskauden vuoksi ilmeisesti onnistu.

  Nyt olen onneksi kotona ja toivon ehtiväni kuitata melko massiiviset univelat tutussa ympäristössä. ”Aktiivista” kipua ei ole, mutta sappirakon alue ja oikea kylki ovat kovasti kipeät liikkuessa ja asentoa vaihtaessa, joten viikonloppu tulee kyllä varmaan kulumaan pääasiassa kotisohvalla.

  Kaikkein tärkeintä on, että vauvalla on kaikki hienosti, eikä minullakaan pitäisi nyt isompaa hätää olla. Olen ihan älyttömän onnellinen siitä, että sain tulla viikonlopuksi kotiin, sillä väsyneelle ja hormonihuuruiselle mielelle oli aika kova paikka joutua jäämään sairaalaan ihan yllättäen. Maanantaina on paljon helpompaa mennä takaisin, kun se ei tule yllättäen vaan asiaan voi varautua kaikessa rauhassa.

  Kommentteja: 6

   

  Kommentteja:

  Piki:
  21.11.2008, 21.44

  Tuttu tunne tuo sairaala-ahdistus. Yritä ajatella, että kaikki on vauvan parhaaksi ja sinun tietysti.

  Katja:
  21.11.2008, 21.51

  Voi Outi! Parane pian!

  Outi:
  21.11.2008, 22.23

  Kiitos!

  Ja jep, sitähän siellä kannattaa tosiaan miettiä, että se on omaksi parhaaksi ja vauvan myös. Ja kun miettii, miten ohikiitävä hetki loppujen lopuksi on esimerkiksi yksi viikko, niin saa vähän suhteellisuudentajua. Eli jos ensi viikolla pitää maata Jorvissa enemmänkin kuin tiistaihin, niin täytyy yrittää muistaa, että nekin päivät kuluvat kyllä loppujen lopuksi äkkiä ja kaikki järjestyy.

  Väsyneenä, kipeänä, yksin ja huolissaan on tosin aika hankalaa olla järkevä ja aikuinen. Pöh. :/ Onneksi nyt sentään tietää etukäteen, että on menossa – ei tule puun takaa :)

  Piki:
  22.11.2008, 0.05

  Voimia sairaalakeikalle. Täällä ajatellaan sinua ja sinun ihanaista pömpeliä. Täällä on neljä tehty ja toisen lapsosen takia jouduin osastolle makailemaan, ei ollut yhtään kivaa. Prinsessasulotar oli kuitenkin kaiken vaivan arvoinen ja paljon enemmänkin. Viikko tai kaksikin on tosi vähän elämässä. Ainakin jälkikäteen. ;)

  Gwenael:
  22.11.2008, 12.25

  Voimia myös täältä. Hienoa että vauvalla on kaikki kuitenkin hyvin, vaikka sairaalat on kyllä karmeita paikkoja. Toivottavasti tämä nyt on viimeinen vaiva koko loppuraskaudesta.

  Outi:
  22.11.2008, 19.14

  Kiitos :)
  Pakko myöntää, että ahdistaa ja huolettaa, mutta yritän parhaani mukaan pysyä reippaana, koska mun stressini ei ole hyväksi vauvalle :/

  Jätä kommentti