Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • TJ 77

  Päivät vähenevät. Se pitäisi huomata peiliin katsoessaankin, tai kun hieman yli kilometrin kävelyyn kuluu melkein 25 minuuttia, mutta silti vähän väliä tuntuu siltä, että joku käy salaa varastamassa päiviä. Vastahan niitä vielä oli tasan sata jäljellä, ja nyt enää 77!

  Meillä ei todellakaan ole valmista vauvan tulolle. Kauhistuttaa ajatellakin, että mitä enemmän päiviä kuluu, sitä vähemmän jaksan touhuta ja tehdä hankintoja. Vauvaparalla on vasta jonkin verran vaatteita, vaippatarpeita, vaunut ja sitteri. Lelujakaan reppanalla ei ole kuin yksi: äitiyspakkauksen punavalkea helistin. Perintöpinnasängyn katkenneen jalan Janne sentään sai äsken korjattua – hurraa! Pienokaisella saattaa siis olla nukkumapaikka, joskin ainoat omistamamme vauvan lakanat ovat äitiyspakkauksessa tulleet.

  Vaan onhan tässä vielä aikaa.
  On sitä.
  Vähän.

  Kommentteja: 14

   

  Kommentteja:

  Anna:
  16.11.2008, 20.42

  Vaippatarpeet riittänevät kyllä ihan hyvin ensimmäisen puolen vuoden :D
  Me ostettiin Ikeasta niitä lapsen lakanoita. Ruotsalaisilla on vain tosi kummallisen mallinen pussilakana. Pyykkikone laulaa sen verran useasti, että kahdella setillä, eli yksi äp:n lisäksi riittää meillä tosi hyvin.

  Tiina:
  16.11.2008, 21.06

  Murheet pois! Äitiyspakkauksella pärjää vallan hyvin pitkälle. Muista delegoida myös hommia muille, Jannelle ostoslappu kouraan ja pientä vihjailua myös tuleville mummuille ;)

  Mirva:
  16.11.2008, 21.10

  Leluja ei välttämättä itse kannata hankkiakaan kovin pian, kun ei se pieni osaa niitä edes kädessä pitää alkuun :). Ja ehtivätpähän isovanhemmat korjata tilannetta ajoissa :).

  Sandis:
  16.11.2008, 21.14

  Juu ei oo meidänkään vauvalla vielä leluja…eiköhän noita ehdi hankkia. Ja nukkumisesta sen verran, että mulle ainaki on sanottu, että alussa kannattaa antaa lapsen nukkua äitiyspakkauksen laatikossa, jonka sit voi laittaa vaik pinnasänkyyn. Lapsella on turvallisempi olo kohdun jälkeen olla pienessä tilassa kuin suuressa sängyssä.

  Outi:
  16.11.2008, 21.21

  No tuo meidän pinnasänky on itse asiassa jopa aavistuksen pienempi kuin äitiyspakkauksen laatikko, joten sitä ei ole tarkoituskaan käyttää kuin ihan alussa. Sen jälkeen otetaan käyttöön vielä hankkimatta oleva isompi, säädettävä pinnasänky. Toivottavasti :D

  Juu, lelujen puutteesta en oikeasti olekaan huolissani, lähinnä.. kaikesta muusta. Kun ei oikein tiedä, mitä tarvitsee tai minkä verran :O

  Vähiin käy päivät…. *gasp*

  Henna:
  16.11.2008, 23.44

  Älä huoli, teillä on kaikki tarpeellinen! Tai no, turvakaukalo voisi olla kätevä, ettei tarvitse vaunuilla lykkiä vauvaa laitokselta kotiin. Sairaalastakin kaukalon voi kyllä saada lainaan, kuten me teimme, kun tilattu kaukalo viipyi odotettua pitempään matkalla Saksasta Suomeen. Mutta MITÄÄN MUUTA ETTE TARVITSE ennen vauvan syntymää. Kaiken ehtii ostaa sitä mukaa kun tarpeita ilmenee!! Usko pois! Ihmiset haalivat ihan järkyttäviä määriä tavaraa kaiken varalta… Te ette tarvitse etukäteen kuumemittaria tai niistäjää tai pattereilla toimivaa mobilea. Ette edes tuttipulloja tai tutteja, nekin ehtii ostaa sitä mukaa jos/kun käyvät tarpeellisiksi. Meilläkin oli alkuun vain yhdet lakanat, kyllä ne päivän aikana aina kuivuivat jos piti pestä. Ja vaatteita oli ihan alkuun -siis tarpeeksi pieniä- kaksi paitaa ja neljät potkarit. Näillä mentiin eka kuukausi päivät ja yöt ja hyvin riitti. Sitten alkoi tulla lahjavaatetta ovista ja ikkunoista kun tuli jouluaika :) Ja nyt meillä hukutaan vaatteisiin… Tsemppiä loppurutistukseen!

  HennaJ:
  17.11.2008, 9.08

  Tuliko vanha sänky anoppilasta?

  Meillä E nukkui isänsä vanhassa sängyssä varmaan pari ekaa kuukautta ja hyvin toimi. Meille tuli heti kotona se ongelma, että kaikki vaatteet olivat aivan liian suuria. E oli sen verran pieni, että äitiyspakkauksen vaatteet otettiin käyttöön vasta muutaman kuukauden iässä. Mummu laitettiin henkkamaukkaan vaateostoksille ja toi sitten kasan 50 cm vaatteita, jotka nekin olivat aluksi melko suuuria. Toisaalta kävivät pieniksi aika nopeasti. Toisaalta jos satut pyöräyttämään yli 3 kiloisen ja 50 senttisen palleron niin 60 cm vaatteet toimii vallan hyvin.
  Meillä isätntä laitettiin pullo- ja rintapumppukauppaan heti laitokselta päästyä, koska oma maito ei riittänyt alkuunkaan. Tutti ostettiin parin viikon iässä.

  Ja kannattaa tilata tutuilta myös noin 74-80 cm vaatteita, meille KAIKKI toi 60 cm vaatteita ja kaikki meni sitten kerralla pieniksi :)

  annamanna:
  17.11.2008, 9.43

  Leluja ei vaavi kaipaa kuukausiin, alkuun ei vaatteitakaan juuri enempää kaipaa kuin mitä ä-pakkauksessa tuli. Jos jotain lähtis ostelemaan, niin 50-60cm KIETAISUBODEJA. Maailman paras keksintö, kun p-a on karannut vauvan selkää pitkin vaipasta, ei tarvi vetää pään yli… Ja se pieni, sätkivä rääpälekin on paljon helpompi pukea tuommoiseen kuin yrittää pujotella käsiä ja päätä tavallisesta bodysta.

  Kaukaloita saa myös vuokrata, Folkhälsanilta, ihan kohtuuhintaan.

  Muovitettu froteelakana patjan suojaksi on halvempaa kangaskaupassa kuin vauvatarvikehyllyssä. Mä ostin metrin palan, leikkasin sen eka puoliksi poikki (toinen puoliska kaappiin odottamaan juniorisänkyaikaa) ja toisen puoliskan vielä kahtia. Niistä tuli about saman kokoisia kuin ä-pakkauksen muovilakana. Näillä kolmella pärjäsi paremmin kuin hyvin, vaikkei ihan joka päivä pyykkiä pestykään.

  Kati:
  17.11.2008, 10.21

  Henna on oikeassa. Kaukalo kotiinpaluuseen, pari settiä vaatteita, vähän vaippoja ja paikka nukkumiseen, sillä pärjää ensimmäiset viikot vallan mainiosti! Ei kannata haalia turhaan tavaraa etukäteen, kun ei voi tietää mitä tarvitsee. Ja voithan Sinä käydä Jannen kanssa katsomassa kaupassa valmiiksi, että mitä hän sitten tuo jos tarve vaatii.

  Tosin yhden asian lisäisin etukäteen hankittaviin. Mukavat imetysliivit itselle, mieluummin liian suuret! Tuli ainakin itsellä sairaalassa tarpeeseen kun maito alkoi nousta.

  Oih, Sinun ja lähipiirin raskauksia seuratessa iskee taas vauvakuume! Onhan tuo meidän poika jo 4 kk. ;)

  Outi:
  17.11.2008, 12.03

  Turvakaukalo pitäisi tulla ystäviltä, joten sikäli asiat ovat suht hyvin. :) Hyvä tietää, että vähälläkin pärjää alkuajat!

  HennaJ, sukuni geenit tuntien mahastani ei putkahda mitään siroa kolmikiloista, vaan hillitön yli neljäkiloinen vonkale… jolla on ISO PÄÄ. :D Sänky tuli tosiaan anoppilasta, eli samassa sängyssä on E nukkunut elämänsä alkutaipaleen. Yksi jaloista oli tosin melkein katki, ja sen Janne eilen näppäränä miehenä korjasi.

  Kati, noita imetysliivejä olen onneksi ehtinyt miettiäkin. Ja jopa sitäkin, että kannattanee ostaa hieman liian suuret, kun maidon nousu saattaa kasvattaa nämä hinkit koripallon kokoisiksi. :D On tämä jännää aikaa… :D

  HennaJ:
  17.11.2008, 12.43

  Muista, että puolet geeneistä tulee suvusta, jossa osa vauvoista on ollut varsin pieniä :)

  Liivivinkki: Triuph, kaarituettomat liivit. Ne venyy ja paukkuu kun on tarvetta :)

  kirah:
  17.11.2008, 13.02

  Hyviä kommentteja, ei kaikkea mahdollista tarvitse olla kotona kasapäin vauvan kotiutuessa. Kaupat on auki vauvan syntymän jälkeenkin. Juuri turvakaukalo, muutama vaatekerta, vaippoja, itselle imetysliivit, siinä varmaan tärkeimmät etukäteen hankittavat. Muita hankintoja voi tehdä ilman suurempaa stressiä. Itse poljin pyörällä viikko synnytyksen jälkeen (en paljon satulaan istunut, heh) kauppakeskukseen hakemaan jotain tärkeäksi osoittautunutta ja mies pärjäsi sen aikaa kotona vauvan kanssa.

  Sandis:
  17.11.2008, 13.36

  Jos toi meidän muksu syntyy sen kokoisena ku tällä hetkellä veikataan (eli noin nelikiloisena, paino täl hetkel noin 2,7kg), niin meiltä voi hyvinki tulla teille pikkuvaippoja. Sain kaverilta ison kassillisen ensivaippoja, jotka heillä jäi käyttämättä lapsen suuren koon takia. Eli jos hyvin käy (siis teille) ni siirtyvät edelleen…

  Inka:
  17.11.2008, 13.52

  Lisätään yksi hyvin, hyvin tärkeä asia tuohon tarvelistaan: liivinsuojat. Kun sitä maitoa alkaa tulla, niin sitä voi tosiaan alkaa tulla…

  Liiveistä sanoisin, että kannattaa ennakkoon hankkia vain yhdet, sillä kuppikoko ennen ja jälkeen synnytyksen ovat kaksi ihan eri asiaa (ihan kuten ennen ja jälkeen imetyksenkin).

  Meillä ei lapselle ollut kotiin tuotaessa paljon muuta kuin muutama pikkuvaate ja suurin osa niistäkin liian isoja, kun esikoinen oli keijukaiskokoa. Kesävauva ei onneksi paljon vaatetta tarvinnutkaan, pikemminkin päin vastoin.

  Jätä kommentti