Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Toisen luokan kansalainen

  Raskautta on nyt takana yli 27 viikkoa. Viimeinen kolmannes on siis käsillä. Olen voinut pääpiirteittäin todella hyvin, mitä nyt liitoskipuja ja muita normaalivaivoja on ollut toisinaan.

  Kaikki veri- ja virtsakokeeni ovat olleet kunnossa. Paino on noussut varsin hillitysti. Verenpaine on ollut koko ajan hyvä. Olen terve ja enimmäkseen hyvin tyytyväinen elämääni. Mutta koska minä olen niin kelvoton ihminen, että olen kehdannut kaksi vuotta sitten kärsiä ahdistuksesta, olen vakuutusyhtiön mielestä ilmeisesti toisen luokan kansalainen ja riski.

  Kuten useimmat tulevat vanhemmat, haimme syntymättömälle lapsellemme vakuutusta. Koska olen rehellinen ihminen, mainitsin hakemuksen terveysselvitysosiossa, että syön Cipralexiä – todella vaatimatonta 5 mg:n annosta – kahden vuoden takaisen ahdistuksen jäljiltä. Vakuutusyhtiö kun olisi sen halutessaan kuitenkin saanut selville. Vastasin tunnollisesti kysymyksiin siitä, kuka minua oli tuolloin hoitanut ja miten, ja kerroin myös ihan rehellisesti, ettei tuosta ajasta jäänyt minulle minkäänasteista haittaa ja että olen mielestäni täysin terve.

  Tänään tuo reipashenkinen vakuutusyhtiö lähestyi minua vihdoin kirjeitse, kahden viikon odottelun jälkeen. Kirjeessä todetaan seuraavaa:

  ”Äidin terveydentilasta saatujen terveysselvitysten perusteella käsittely siirtyy vielä henkilövakuutusasiantuntijoiden ratkaistavaksi.”

  Pardon my French, mutta nyt minua vituttaa niin, että kas kun ei otsasuoni repeä. Muistaakseni lähes viidennes Suomen aikuisväestöstä syö masennuslääkkeitä, mutta minun vakuutushakemukseni siirtyy asiantuntijoiden ratkaistavaksi kahden vuoden takaisen ahdistuksen vuoksi? Missä universumissa tuo vakuutusyhtiö elää?

  Annan kyseiselle firmalle vielä mahdollisuuden, sillä eihän tuo nyt vielä kieltävä vastaus ole. Mutta minä vannon, VANNON, että jos vakuutus evätään, minä en enää ikinä asioi kyseisen vakuutusyhtiön kanssa ja tulen ihan takuuvarmasti varoittamaan koko lähipiiriäni paikasta. Toivon myös rakkaan aviomieheni olevan kanssani yhtä mieltä siitä, että kotivakuutuksemme siirtyy jollekin toiselle yhtiölle mahdollisen kielteisen päätöksen myötä.

  Jo nyt on helvetti.

  Kommentteja: 16

   

  Kommentteja:

  pia:
  4.11.2008, 12.11

  O_o På allvar? Som du säger så är det ju inte precis ovanligt att äta depressionsmedicin. Hoppas att allt ordnar upp sig!

  Inka:
  4.11.2008, 12.21

  Tuossa kohti kannattaa tosiaan pohtia tovi jos toinenkin vakuutusyhtiötä. Kotivakuutuksen vaihtaminen on helppoa, auton vakuutuksen vaihto sujuu ongelmitta, jopa oman vakuutuksenkin pystyy siirtämään (josko ei enää vanhemmiten niin hyvillä ehdoilla kuin aiemmin), mutta jos on lapselleen ottanut vakuutuksen, joka on sidoksissa kotivakuutukseen, niin sen jälkeen paketti on ja pysyy siinä vakuutusyhtiössä.

  Ainakin siis siinä tapauksessa, että lapselle sattuu tulemaan jokin sairaus, jonka myötä uutta vakuutusta ei enää toiseen vakuutusyhtiöön saa, paitsi tietysti sellaisen, joka sulkee jo saadun sairauden pois.

  Koska äidin kiihtymys on kuulemma pienokaiselle pahasta (siksikö meidän tenavista tuli tuollaisia?), määrään viisi syvää hengitystä sekä vapaata surffailua kilpailevien vakuutusyhtiöiden nettisivuilla.

  Pape:
  4.11.2008, 12.24

  Omasta kokemuksesta yllätyin, kun haettiin asuntolainaan vakuutusyhtiön pariturvaa. Olin aivan varma, että hylsy tulee sydänvian takia, mutta läpi meni! En olekaan niin sairas \o/

  Se hakemus meni kuitenkin kans samanmoiseen käsittelyyn, joten älä vielä hikeenny.

  Outi:
  4.11.2008, 12.32

  Pia, aivan. En kyllä nyt oikein tajua, että miksi tämmöisen asian päättämiseen tarvitaan erikseen jotain asiantuntijoita. O_o

  Inka, tuo on tosiaan hyvä pitää mielessä. Tietysti siitä hartaasta toiveesta lähdetään, ettei sille vakuutukselle ole mitään erityistä käyttöä. Ja tohtori unohti määräyksestään ihan selkeästi SUKLAAN! Eikö suklaa rauhoita kiihtynyttä..?

  Pape, joo, pitäisi säästää nuo herneet (jotka ovat keittiössä likoamassa keittoa varten, toim. huom.) ja hönkiä niitä sisuksiinsa vasta, jos oikeasti saa kielteisen päätöksen. Mutta kun musta on niin pirun törkeää, että tämmöisen takia edes lähetellään moisia kirjeitä ja käytetään asiantuntijoita. Sheesh!

  Janne:
  4.11.2008, 12.43

  Jepjep, harkitsin jo kerran aiemmin vaihtamista. Tässä taitaa olla hyvä syy siirtyä pois lopullisesti (ja kolmas syy on se, että me putoamme joka tapauksessa pois alennuksen saajien joukosta ensi vuoden alusta, joten se vakuutus kallistuisi 20 pinnaa anyway.) Uudelleenkilpailutus ftw!

  Jenni:
  4.11.2008, 13.57

  Kaksi kertaa ko. vakuutuksen hakeneena en ole ollenkaan yllättynyt :) Ensimmäisen raskauden loppuvaiheessa verenpaine nousi, joten toista vakuutusta hakiessa paikallistoimisto lähetti hakemuksen automaattisesti keskustoimistoon. Eivät kuulemma itse saa tehdä päätöstä, jos äidin terveydentilassa on yhtäkään kyllä-vastausta sairauskohdissa. Luulisi kuitenkin, että tässä kohtaa raskaudenaikainen kohonnut verenpaine olisi lapsen kannalta isompi riski ja vakuutus myönnettiin ongelmitta. Että eläpä hättäile vielä.

  Henna:
  4.11.2008, 14.15

  Täällä toinen pumppuvikainen, jolle kyllä auliisti myönnettiin vauvavakuutus. Tosin olimme tainneet tuolloin käydä jo rakenneultrassa ja vauvan pumppu oli ok.

  Olisikohan tässä tämä lääkitys syynä, minkä vuoksi asiantuntijalle asia viedään? Ei niinkään vuosien takainen oireilu. Ja jos asiaa on päättämässä joku tavis tallukka, ei hänellä ehkä ole tietoa raskauden aikaisen lääkehoidon vaikutuksista syntyvän lapsen terveyteen ja haluaa vain varmistaa asian joltain joka oikeasti jotain tietää.

  Ja otahan selvää, miten teillä tuo LASTEN kunnallinen hoito on järjestetty. Meillä toimii ihan super hyvin. Omalääkärille saa ajan nopeasti eikä maksa mitään. Kyllä ne osaa korvat katsoa :) Lisäksi erikoislääkärikäyntien kohdalla sekä vakuutetut ja vakuuttamattomat lapskullat hoidetaan kuitenkin yliopistosairaalan lastenklinikoilla.
  Tapaturmavakuutuksen saa meillä ainakin liitettyä jotenkin kotivakuutukseen eli yksityiselle päästään sen turvin.

  Minä soitin terveysasioissa lähes aina ensin neuvolaan ja jos sieltä sanottiin, että lääkäriin, niin sitten vasta varasin ajan. Jää turhat (ja stressaavat) lääkärireissut siten käymättä.

  Ja tietääkseni teillä taitaa olla langan päässä myös tuo 24h ped.puh.palv. :)

  Janne, kipaisehan siipalle levy suklaatia kun tulet töistä :)

  p.s. Montako privaattikäyntiä saa vakuutuksen vuosimaksulla?

  Outi:
  4.11.2008, 14.34

  ”Eivät kuulemma itse saa tehdä päätöstä, jos äidin terveydentilassa on yhtäkään kyllä-vastausta sairauskohdissa.”

  Tuo lohduttaa jo kummasti! Muuten ei tunnu olevan mitään järkeä siinä, että ovat jo kaksi viikkoa asiaa venyttäneet.

  Luotan kyllä melko vahvasti julkiseen terveydenhoitoon ja ultrien + vauvan vilkkauden vuoksi en oikein usko mihinkään vakavaan kehityshäiriöönkään, joten sikäli minulla ei ole mikään kauhea hengenhätä saada tuota vakuutusta.

  Minua kirvelee tässä se, että näin vähäpätöisen asian takia ruvetaan pohtimaan, uskaltaako tällaiselle ihmiselle myöntää moista vakuutusta vai ei. Lääkitys on minimaalinen ja selvityksessä kerroin myös, että lääkärin & neuvolan kanssa lääkitys on suunniteltu lopetettavaksi raskauden viimeisten viikkojen ajaksi kaiken varalta, ettei vauvalle vahingossakaan koidu ongelmia siitä.

  Gnnnnnhhhh!

  Inka:
  4.11.2008, 16.06

  Mitä, minäkö unohdin niin olennaisen hermolepolääkityksen kuin suklaan? Ei ihme, että oma verenpaine kuohahtelee välillä aika lailla.

  Me emme itse asiassa ole lasten vakuutusta oikein mihinkään tarvinneet, koska se ei juurikaan korvaa niitä asioita, joihin korvausta voisi kaivata (esimerkiksi matkakulut sun muut), ja muuten meidän perheen terveysongelmat ovat yhteiskunnan harteilla. Yksityisiä lääkäreitä täällä maaseudulla on niin vähän, että nopeammin pääsee kunnalliselle :).

  Silloin, kun meille noita vakuutuksia otettiin, oli aivan huikea ero sillä, ottiko vakuutuksen ennen syntymää vai joskus pari viikkoa syntymän jälkeen. Me päädyimme ottamaan vasta myöhemmin, ja kyllä silloinkin kyseltiin kaiken maailman asiat hyvin tarkkaan alkaen äidin painonnoususta raskausaikana. Mitäs se kenellekään kuuluu, minä vaan kysyn! (No kyllähän minä sen tiedän, että kuuluuhan se, mutta niitä lukuja on ihan riittävän murheellista katsella neuvolakorteista, saati sitten lähetellä kaiken maailman vakuutusasiantuntijoiden tarkisteltavaksi. Sitä paitsi kysytäänkö miehiltä, miten paljon heidän painonsa nousi raskausaikana? Eihän toki, vaikka puolet geeniperimästä tulee heiltä.)

  Piia:
  4.11.2008, 18.35

  Onnittelut tulevasta perheenlisäyksestä!

  Ja toivottavasti vakuutus onnistuu… meillä ei onnistunut juuri yhden kyllä-vastauksen vuoksi… vakuutusyhtiön kassan täti kyllä meille jo vakuutti ettei tässä ole mitään ongelmaa ja laittoi paperit eteenpäin! Tosi järkyttynyt olinkin kun kaikkien puheiden jälkeen sainkin vakuutuskirjojen sijasta kieltävän päätöksen viikkoja myöhemmin…. ja tarkalleen 2 päivää liian myöhään että olisin saanut vakuutuksen toisesta vakuutusyhtiöstä vielä ajallaan! Vakuutus onnistui nykyisestä vakuutusyhtiöstä sitten kyllä välittömästi lapsen synnyttyä mutta suuressa pelossa sain viimeiset vajaat 3 raskauskuukautta viettää että mitä jos jotain sattuukin :( Enkä ole ainoa… myös yhdeltä ystävältä evättiin vakuutus koska hänen katsottiin olevan 2 kiloa liian alipainoinen ennen raskautta… olisi siis kerrankin naisena kannattanut valehdella itsensä hieman lihavammaksi :(

  Peukkuja pitelen että teillä sujuu lopulta kuitenkin kaikki hyvin ja kitkattomasti! :)

  Outi:
  4.11.2008, 18.53

  Piia, olipas teillä kurja kohtalo – ja ystävälläsi myös :( Onneksi kaikki sitte loppujen lopuksi meni hyvin! Toivottavasti meillä on parempi onni tuon vakuutuksen suhteen tai ei kunnian kukko laula, MUR!

  Inka, olisi tietysti reilua, että nuo samat kysymykset tehtäisi myös lapsen isälle, mutta jotenkin minusta tuntuu siltä, ettei sillä lapsen isän painolla ehkä ole niin suurta merkitystä tässä tapauksessa kuin äidin painolla.. ;)

  Rane:
  4.11.2008, 19.27

  Outi, 1st things 1st. Sinä ja lapsi olette molemmat terveitä, sehän on kuitenkin se iloinen ja hyvä asia tässä, eikös vain? Loppuviimeksi sillä ei liene paljoakaan merkitystä, saatko sen vakuutuksen vai et. -Jos siitä joskus joudutaan jotain hakemaan, niin vakuutusyhtiö käy joka tapauksessa koko sairaushistoriasi läpi seulan kanssa ja kääntää jokaisen kiven. Käy tarvittaessa lääkärissä hakemassa tämänhetkisestä terveydentilastasi todistus, mieluiten siltä sinua hoitaneelta lääkäriltä.

  Outi:
  4.11.2008, 19.45

  Rane, olet kyllä ihan oikeassa. Yleensähän niitä vakuutuksia ei varsinaisesti tarvitse, vaan ne ovat vain.. no, vakuutuksia :D Mutta onhan sellainen kiva olla olemassa, sillä JOKU on aina se onneton, joka sitä vakuutusta korvauksineen sitten kipeästi tuleekin tarvitsemaan.

  Spinsteri:
  6.11.2008, 8.33

  Me ei edes päästy mihinkään käsittelyyn kun olisi otettu superkallis pariturva asuntolainaan. Pankkivirkailija vain soitti vakuutusyhtiöön ja koska syön vatsalääkettä palleatyrään jatkuvasti ja on migreeni, olen kroonisesti sairas ja eikä minulle voi myöntää vakuutusta… Sairaspäiviä minulla on varmasti vähemmän kuin nk. terveillä…

  Sini:
  8.11.2008, 8.22

  Ainakin edellisessä vakuutusyhtiössäni oli tosiaan niin, että jos yksikin ”poikkeama” on vastauksissa, kyllä-vastaus tai muu, niin virkailija ei voi tehdä itse päätöstä, vaan menee jonnekin ylemmälle taholle. Eli ei tuosta kannata hermostua, vaikka itsekin hermostuin ;) Tietysti jos haluaa varmistaa, niin hakee vauvavakuutusta useammasta vakuutusyhtiöstä yhtä aikaa, niin kuin allekirjoittanut teki :)

  Muutenkin melkoista mielivaltaa tuo vakuutusyhtiöiden toiminta ja sitten ei kuitenkaan korvata mitään. Edelliseltä vakuutusyhtiöltä kun aikanaan hain sairaskuluvakuutusta, niin kaikki niskaan ja selkään liittyvät sairaudet oli rajattu pois, koska oli melkein viisi vuotta aiemmin saanut työterveydestä lähetteen kymmenen kerran fysikaaliseen hoitosarjaan! Uusi vakuutusyhtiö ei ihan näin levottomia rajoituksia asettanut, mutta nytkin perussairauteni on rajoituksena ja se on laajennettu ”aika kivasti”. Ei näitä kannata henkilökohtaisesti ottaa! :)

  Outi:
  8.11.2008, 11.15

  Spinsteri – tuo on niin… tyypillistä. Tokihan olet automaattisesti sairas ja toisen luokan kansalainen, jos sulla on joku lääkitys. HUOH! :(

  Sini, juu, yritänkin nyt olla ottamatta henkilökohtaisesti – eiköhän tämä ole vain joku vakuutusyhtiön vakiokäytäntö. Kun vaan nyt päätös suuntaan tai toiseen tulisi riittävän ajoissa, että ehdimme vielä hakea toisesta paikasta sitä vakuutusta, jos emme sitä tältä ensimmäiseltä saa.

  Jätä kommentti