Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Yö on yksinäinen paikka

  Aamuöisen vessareissun jälkeen pyörin sängyssä, kun uni ei meinannut enää tulla. Selkää särki, eikä hyvää asentoa tahtonut löytyä millään. Olohuoneessa hiiret mekastivat, vieressä Janne tuhisi nukkuessaan. Minulla oli yksinäinen ja surkea olo.

  Tulin siinä sitten miettineeksi, että nimenomaan yöllä unettomana valvoessaan tuntee ihmisparka itsensä kauhean yksinäiseksi. Vaikka vieressä olisi oma rakas, on valvoja silti ihan ypöyksin, sillä eihän kukaan halua kumppaniltaan viedä unia vain siksi, ettei itse saa nukuttua. Ympärillä koko maailma vaikuttaa tyhjältä ja hiljaiselta.

  Lohduttomin aika yöstä on silloin, kun ulkonakaan ei enää tapahdu yhtään mitään. Alkuyön äänet ovat vaimenneet mutta aamu on vielä kaukana. Vasta tuntien päästä armahtaa lähestyvä aamu yksinäistä: moottoritieltä alkaa kuulua työmatkaliikenteen voimistuva kohina, joka kertoo, että maailma on yhä ennallaan… että uusi päivä on alkamassa, vaikka on vielä pimeää.

  Kommentteja: 8

   

  Kommentteja:

  Rane:
  26.9.2008, 22.37

  Tuo kirjoittamasi ”..eihän kukaan halua kumppaniltaan viedä unia vain siksi..” iski taas tajuntaan aika kovaa. Ensimmäisessä avioliitossa exä aloitti turpakäräjät usein siinä vaiheessa kun minä olin nukahtamaisillani. En myöskään saanut nukkua jos hän ei saanut unta, vaan minun piti valvoa hänen kanssaan. Voi hitto kuinka sairasta aikaa se oli! Tuo ei ollut poikkeus vaan sääntö…
  Oikein sydäntä lämmitti miehesi puolesta kun tekstiäsi luin, uni on todella tärkeä asia. Sinun kannaltasi tunnen myös empatiaa, sillä kärsin itse unettomuudesta jossain vaiheessa elämääni -kamalaa aikaa!

  Outi:
  26.9.2008, 23.37

  Gaaaahhh! Kuulostaa kamalalta! Kun toinen tarvitsee unta, niin silloin on hänelle se suotava… Ainoa poikkeus on tietysti se, jos sillä valvovalla osapuolella on oikeasti tosi hätä – silloin on tietysti mukavaa, jos se paremmin nukkuva malttaa lykätä omaa nukahtamistaan sen aikaa, että rauhoittelee / lohduttaa kumppaniaan… mutta ”pelkkä” unettomuus ei minusta ole kyllä syy kiusata sitä toista osapuolta, jonka on aamulla noustava töihin.

  Mulla ei onneksi usein ole univaikeuksia – aiemmin oli joskus ahdistusjaksojen takia ja nyt ilmeisesti vähitellen raskausoireiden vuoksi. Toivottavasti uniongelmat eivät kovasti lisäänny tässä viikkojen kertyessä :)

  Sini:
  27.9.2008, 0.42

  Scandinavian Music Groupin kappaleessa Lupaus kesästä on mielestäni ihanan lohduttavat sanat juuri tuollaiseen unettomaan yöhön: ”jossain valvoo toinenkin uneton, joka miettii samaa kuin sinä, samaa kuin sinä”.

  Tuuli:
  27.9.2008, 2.21

  Eikös se ole ”suden hetki” nimeltään tuo aamuyön aika, jolloin herää unettomuuteen eikä enää saa unta. Minulla on tuota aamuyön heräilyn vikaa, puoliso taas nukkuu sikeästi aamuun asti. Onneksi ei herää, vaikka sytytän lampun lukeakseni kirjaa unilääkkeeksi.

  Inka:
  27.9.2008, 10.09

  Miten tutulta kuulostaakaan. Täällä maaseudulla ei ole edes työmatkaliikennettä, on vain satunnaisia rekkoja pitkin yötä. Ja satunnaisliikennettä kodin sisällä, jos lapsi näkee pahaa unta.

  Outi:
  27.9.2008, 10.34

  Minä oikeastaan yhdistän tuohon ”suden hetkeen” vielä sen olon, että kaikki pelot ja ahdistuksenaiheet hyökkäävät kimppuun – eli ainakin mulle ”suden hetki” on se maksimaalisen öisen kurjuuden hetki, tällä kertaa oli vain ankeaa :D

  Mutta se on kyllä mielenkiintoista, miten ainakin minua tosiaan ne liikenteen äänet rauhoittavat – ihan niin kuin alitajunta olisi pelännyt, että maailmalle olisi yön aikana tapahtunut jotain kamalaa eivätkä asiat olisikaan enää ennallaan :)

  Katja:
  28.9.2008, 15.25

  Mulla on kans karmeita kokemuksia edellisestä suhteesta; juuri kun nukahdin exä tönäisi hereille. Hän ei saanut unta, joten minäkään en saanut nukkua. Voi vaan miettiä kuinka raskaalta tuntui säpsähtää kerta toisensa jälkeen kun oli saanut juuri unen päästä kiinni.

  Outi:
  1.10.2008, 23.29

  Katja, tuo on kyllä minusta jo henkistä väkivaltaa :O Kauheaa tehdä noin omalle elämänkumppanille! Hyi mikä tyyppi, onneksi on ex!

  Jätä kommentti