Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


tammikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

  • Popular Tags


  • Hyvää arkiruokaa

    Minä olen kaukana hyvästä kokista, mutta ihan tavallista arkiruokaa osaan kyllä tehdä oman perheen tarpeiksi. Ja koska olen vihdoin oppinut tekemään mainion makuista tonnikalakastiketta, jaan tämän ilon muidenkin kanssa – vaikkei ohjeessa taida mitään omaperäistä ollakaan.

    Outin parempi tonnikalakastike (parempaa tämä on siksi, että toisinaan käytän Creme Bonjour Cuisinen tilalla 7 %:n ruokakermaa…):

    – 1 iso sipuli
    – 1 rkl öljyä
    – 1 prk tomaattimurskaa (voi olla esim. valkosipulilla maustettua)
    – puolikas kalaliemikuutio
    – basilikaa
    – mustapippuria
    – 1 prk Creme Bonjour Cuisinea (valkosipuli + yrtti)
    – 1 prk tonnikalaa paloina vedessä

    Pilko sipuli karkeaksi silpuksi. Heitä sipulit ja öljy (mielellään teflon)kattilaan ja kuullota. Kaada sen jälkeen sekaan tomaattimurska, murenna joukkoon puolikas kalaliemikuutio, lisää vähän kuivattua basilikaa (n. 2 tl) ja rouhittua tai jauhettua mustapippuria. Anna tomaatti-sipuliseoksen poreilla hiljalleen 5-10 min. Sekoita joukkoon Creme Bonjour Cuisine ja tonnikala murennettuna (kunhan olet ensin kaatanut siitä liemen pois). Kuumenna kunnolla, mutta ei tarvitse enää keittää. Syö onnellisena esimerkiksi kaurapastan ja salaatin kera, kuten me teimme tänään.

    Ei gourmet-ruokaa, mutta hyvää!

    Kommentteja: 5

     

    Kommentteja:

    Muikku:
    25.9.2008, 21.14

    Oho! Joutuu pohtimaan olisiko opiskeluajoista ja ”syötäiskö tänäänkin makaronia ja tonnikalaa”-dieetistä riittävän pitkä aika. Kuulostaa sen verran maukkaalta.

    Outi:
    25.9.2008, 21.29

    Kannattaa kokeilla. Varsinkin jos mukana on jotain kivaa salaattia, ei tule kyllä opiskeluajat mieleen (eihän silloin mitään vihreää syöty, ellei sitten leivässä ollut vähän hometta :D ). Kalaliemikuutiota voi laittaa vähän enemmänkin, jos tuntuu, että kastike kaipaa enemmän suolaa – mulle riitti ihan hyvin tuo puolikas.

    Piia:
    29.9.2008, 18.58

    Opiskelija kiittää ja kumartaa hyvästä ja mielialaa kohottavasta reseptistä =)

    Satu-Marja:
    27.10.2008, 16.18

    Hyvää oli!
    Kiitos ohjeesta.

    Outi:
    31.10.2008, 18.58

    Hienoa jos maistui! Tämä on kiva ruoka, kun valmistuu niin vähällä vaivalla ja nopsasti :)

    Jätä kommentti