Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

  • Popular Tags


  • Piipahdukset

    Eilen asunnossa alkoi kuulua satunnainen pieni piippaus. Ääni on vaimea, mutta kuitenkin sen verran selkeä, ettei sitä voi olla huomaamatta. Johtopäätös: yhdessä neljästä palovaroittimesta on patteri loppumassa.

    Alkaa armoton kuulostelu ja tutkinta. Mikä neljästä se on? Ääntä on pahuksen vaikea paikallistaa. Kun istun työhuoneessa, ääni kuulostaa tulevan kauempaa asunnosta. Se ei siis ole työhuoneen varoitin. Kun istun olohuoneessa, ääni kuulostaa tulevan jostain muualta. Se ei siis ole olohuoneen varoitin. Aamulla ääntä ei juuri kuulu, kun olen makuuhuoneessa ovi kiinni. Se ei siis ole makuuhuoneen varoitin.

    Etsin tuolin, kipuan katonrajaan ja irrotan kirjaston palovaroittimen. Muistutan itseäni, että tänään on ostettava uusi paristo.

    Siunattu rauha!

    Paitsi että hetken kuluttua… Piip!

    Mitvit? Eikö se ollutkaan kirjaston varoitin? Haen uudestaan tuolin, laitan kirjaston varoittimen takaisin kattoon ja menen makuuhuoneeseen irrottaakseni sen varoittimen. Kun olen kipuamassa tuolille piipahdus kuuluu taas. Se ei kuulu pääni yläpuolelta, joten päättelen, ettei kyseessä ollutkaan makuuhuoneen vaan sittenkin olohuoneen varoitin.

    Raahaan tuolin olohuoneeseen ja kiipeän irrottamaan olohuoneen varoittimen ja sen patterin.

    Siunattu rauha!

    Paitsi että… Piip!

    Nyt olen raahannut tuolin kirjastoon ja irrottanut myös kirjaston varoittimesta pariston. Jos ääni vielä kuuluu, se ei ollutkaan kumpikaan jo irrotetuista vaan sittenkin makuuhuoneen varoitin.

    Siunattu r


    Muokkaus 15 minuuttia myöhemmin: Nyt kaikki varoittimet pattereineen on irrotettu. Piippaus kuuluu edelleen. Taidan tarvita psykiatria… (Paitsi että Janne kyllä kuuli aamulla sen äänen myöskin, ja luulisi olevan melko huolestuttavaa, jos aviomies kykenee kuulemaan ääniä vaimonsa pään sisältä!)

    Kommentteja: 9

     

    Kommentteja:

    Inka:
    16.9.2008, 13.55

    *rofl* Kieltämättä jos kaksi ihmistä kuulee yhtä aikaa outoja ääniä, äänet luultavasti tulevat pään ulkopuolelta. Meillä mies ei ikinä kuule minun havaitsemiani kummallisia ääniä (mutta sehän ei tarkoita, että minä olisin keksinyt ne äänet)…

    Tuli mieleeni, että entäs jos patteri onkin lopussa naapurin palovaroittimesta? Jos on, toivottavasti eivät ole kahden viikon Thaimaan-lomalla.

    Outi:
    16.9.2008, 16.13

    Se taitaa olla rappukäytävän palovaroitin. Jos pistän korvani ulko-ovea vasten, piipahdus kuuluu selkeämmin. Niin kärsivällinen en ole, että jaksaisin mennä portaikkoon istumaan ja odottamaan, että tämä epäilys saisi lopullisen vahvistuksensa ;)

    pikkuthti:
    16.9.2008, 16.50

    hihittelen täällä yksikseni:D
    siulla on oikeasti tarinankertomisen lahja. Kiitos kun jaoit tämän… *pärskähtelee* *hihittää edelleen*

    Outi:
    16.9.2008, 22.08

    Mukavaa jos minusta on iloa muillekin :D

    Rane:
    17.9.2008, 10.46

    Aina sitä voi olla lähimmäisilleen edes varoittavana esimerkkinä, mutta tietty se on kiva jos tarinat on hauskoja kuten Outilla :D

    Alceste:
    17.9.2008, 13.58

    *piip*

    Pare:
    18.9.2008, 7.55

    *piip*

    Outi:
    18.9.2008, 12.07

    Joo, piippaa se edelleen. Laitoin eilen huoltoyhtiölle viestiä asiasta, mutta eivät ole vielä tehneet sille mitään. Meh. :)

    Aaltoneito:
    18.9.2008, 18.32

    Minun asuntooni kuuluu käytävän toisessa päässä olevassa asunnossa patterin loppumista itkevän palovaroittimen piippaus. Kesti pitkään, ennen kuin sytytti, mistä se aina välillä kuuluva piippaus oikein tulee. Ensin luulin, että se oli jostain kummallisesta syystä hissi (joka on asuntoni vieressä), mutta keskustelu kerrosta alempana asuvan naapurin kanssa paljasti, että kyse onkin toisen naapurin palovaroittimesta.

    Nyt piippausta ei ole hetkeen kuulunut. En tiedä, onko patteri loppunut lopullisesti, vai vaihdettu uuteen.

    Mukavan syksyinen uusi takki blogillasi, muuten.

    Jätä kommentti