Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


maaliskuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • On oltava hoikka

  Mallitoimisto: Vihdoinkin tarpeeksi laihoja malleja.

  Että vihdoinkin tarpeeksi laihoja malleja? Nii-in, niistä anorektisen laihoista malleistahan maailmassa on nimenomaan ollut ihan huutava puute jo vuosikausia.

  Jo ohjelman alkaessa jokainen semifinaalikolmikosta oli alipainoinen. Tyttöjen painoindeksit olivat 17,3-18,2, kun maailman terveysjärjestö WHO pitää 18,5 indeksiä alipainon rajana.

  Ja vähän myöhemmin samassa jutussa:

  – Tällä alalla on oltava hoikka, jotta mahtuu vaatteisiin. Nyt he täyttävät kriteerit, ero on alkuun nähden huima. (Laila Snellman)

  Hoikka? Mistä lähtien BMI 17,3 on tarkoittanut hoikkaa? 20 on hoikka. 17,3 on luuranko. Minun painoindeksini oli eilen Wii Fitin mukaan 25,9 ja kyllä minä mahdun vaatteisiin ihan hyvin! Jos mallin on oltava painoindeksiltään 18 tai alle mahtuakseen vaatteisiin, niin minä sanon, että oiskohan jo helvetti sentään aika tehdä isompia vaatteita?

  Kysyn vaan.

  Kommentteja: 9

   

  Kommentteja:

  Anne:
  28.5.2008, 11.48

  Mun BMI oli jotain 16,5-17 sen ikäisenä kun nuo mallikilpailun tyttöset on. Ihan luonnostaan, laihduttamatta tai ruokavaliota muutenkaan tarkkailematta. Mua silloin loukkasi ja häiritsi tuo leimaaminen luurangoksi – se on mielestäni yhtä lailla epäsopivaa kuin painon perusteella ihmisten kutsuminen läskiksi. Monelle nuorelle tytölle voi oikeesti olla normaalipaino sellainen, mikä aikuiselle naiselle olisi jo alipainoa.

  Sen sijaan oon kyllä yhtä mieltä, että on ihan käsittämätöntä, että joku on sitä mieltä että tuollaisten hoikkien tyttösten pitäisi laihduttaa… Kyllä sen vaatesuunnittelijan todellinen ammattitaito ja luovuus mun mielestä mitattaisiin juuri siinä, että osaa tehdä hyvännäköisiä ja istuvia vaatteita kaiken kokoisille ja mallisille ihmisille. (Eikä vaan niille joiden päällä jätesäkkikin näyttää upealta…)

  Mette:
  28.5.2008, 12.09

  Ihmettelen ja olen ihmetellyt kauan, kenelle he luulevat niitä vaatteita myyvänsä? Käsittääkseni eniten rahaa on naisilla, jotka ovat jo ohittaneet jumppaiän ja keränneet enemmän tai vähemmän rasvaa lanteilleen. Ja tietävät vähän hemmetin tarkkaan, mikä sopii ja mikä ei, kun peiliin katsoo.

  sea:
  28.5.2008, 13.43

  Juurihan ne oli ”muodin huipulle” ohjelmassa pulassa kun pitikin suunnitella vaatteita tavallisille ja jopa isoille naisille.

  Eihän näitä catwalk vaatteita semmosenaan välttämättä edes myydä. Purkavat osiin ja kokoavat uuden sopivamman. Näin joskus jostain luin.

  Katri:
  28.5.2008, 16.16

  Minusta ne vaatteet ei edes näytä hyville noin laihojen ihmisten päällä. Lepattavat ja liehuvat ihan kummista paikoista.

  Todellakin, aika harva maksukykyinen ihminen on jenkkikokoa 0 tai 2. Tai ehkä jotkut julkimot, mutta tavallisista ihmisistä…

  Noiden mallikisan tyttösten ikäisille ihmiselle kun menet sanomaan, että laihduttaa pitäisi, niin helposti menee sairauden puolelle. Itse, kun menin opiskelemaan ja BMI oli 20-20,5, YTHS:n terveydenhoitaja paasasi minulle, ettei kärsi enää yhtään lihoa! Siinäpä raudanluja ammattilainen! Nyt muutaman pykälän isomman BMI:n ja useamman vuoden elämänkokemuksen myötä ihmettelen aina vaan enemmän tuollaista terveydenhuollon ammattilaista.

  Pare:
  28.5.2008, 17.47

  ”Tarpeeksi laihoja”? Äh.

  Tuolla on vähän inttimeininki, ”vaatteet ovat aina sopivat, ihmiset ovat vääränkokoisia” meille sanottiin. Yleensä ne olivat kyllä sitten liian pieniä ihmisiä…

  HennaJ:
  28.5.2008, 18.35

  Asiasta laatikkoon, mites keittiö?

  Nim. Utelias

  Outi:
  28.5.2008, 22.30

  Anne, sinä tuskin tuossa vaiheessa tunsit tarvetta päästä eroon useammasta kilosta ”solakoituaksesi”. Tällä kertaa on siis kyse valmiiksi selvästi alipainoisista nuorista, jotka tarkoituksella laihduttava lisää ollakseen riittävän laihoja malleiksi. Se jos mikä on karmaisevaa. Toki moni on teini-iässä huomattavan siro luonnostaankin, se on selvää.

  Minusta on ylipäänsäkin ihan älytöntä, että puhuttaessa painoindeksistä 17-18 käytetään sanaa solakoituminen, kun on kyse ennestään alipainoisen ihmisen laihduttamisesta. Minusta se on jotain ihan muuta kuin solakoitumista.

  Aika älytöntä on kyllä sekin, jos sairaanhoitajan koulutuksen saanut henkilö kritisoi himpun yli kahdenkympin BMI:tä :O

  Outi:
  28.5.2008, 22.32

  Henna, keittiö.. edistyy. :D Nyt siellä on jo lattia asennettuna, huomenna tulee sähköasentaja ja perjantaina toivon mukaan sitten kalusteiden asentaja :)

  Johannes:
  10.6.2008, 15.19

  Laskin tuossa huvin vuoksi mikä oli painoindeksini kun parikymppisenä menin inttiin (Siltä ajalta kun sattuu olemaan tallella tarvittavat tiedot) ja painoindeksini oli tuolloin 17,1 ja intissä minun käskettiin syödä hyvin jotta saavutan ihmisen mitat (Nyttemmin olenkin ne saavuttanut, BMI:ni kun on nyt 27,63).

  Jätä kommentti