Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Varovaisen toiveikas

  Onpa kyllä viime aikoina ollut vitsit vähissä. Vatsavaivoja on ollut niin paljon, että eilen alkoi olla jo todella tuskastunut olo, kun taas melkein itkua tuhersin vessassa. Ilmeisesti taannoinen antibioottikuuri vei mennessään paljon hyviäkin bakteereja, sillä sen jälkeen ei ole vatsavaivoille näkynyt loppua. Bloggaajien pikkujoulutkin menivät sivu suun tämän paskarallin takia.

  Nyt on meneillään uusi kuuri maitohappobakteereja. Myös Gefilusmehua ja -soppaa olen eilen ja tänään ryystänyt niin, että kas kun ei naama jo kellerrä. Runsaskuituisia ruokia olen alkanut karttaa kuin ruttoa, sillä vaikka ne ovatkin hyväksi terveelle vatsalle, ärtyneelle vatsalle/suolistolle ne ovat kaikesta päätellen väärää sapuskaa.

  Ja kas: tänään on ollut luultavasti helpoin päivä pariin viikkoon. Toivottavasti tästä alkaa paraneminen. Olen varovaisen toiveikas.

  Seuraavan antibioottikuurin suostun syömään vasta sitten, kun on suurin piirtein pää kainalossa…

  Kommentteja: 9

   

  Kommentteja:

  Keksi:
  17.12.2007, 1.08

  Kaverin ravintoterapeutti aikoinaan neuvoi, että jos käyttää maitohappobakteerituotteita niin pitää syödä kaurapuuroa ja/tai pellavansiemeniä niiden ohella. Ne maitohappobakteerit tarvitsevat toimiakseen jonkun kasvualustan, ja kauran ja pellavansiemenien tuottama lima soveltuu mitä parhaiten tähän tarkoitukseen.

  Joo, katoanpa hetkeksi, alkaa vähitellen tuntumaan siltä että stalkkaisin sinua kun kommentoin sekä täällä että muualla. Huoh.

  Inka:
  17.12.2007, 3.06

  Olen taipunut samalle kannalle, jottako antibiootteja syödään jatkossa vain äärimmäisessä hädässä. Minulta lähti loppukesän kolmen antibioottikuurin myötä a) voimat, b) mielenkiinto ja c) vastustuskyky. Ensin oli katkeamaton hiivatulehduskierre, sitten iskivät ientulehdukset, ja nyt olen alkanut epäillä, että kohtuuttoman runsas sulkasato on niin ikään antibioottien jälkivaikutusta. Hyvä keksintö, tavallaan, mutta… ei kiitos pikkuvaivoihin!

  Toivottavasti elämä alkaa pikkuhiljaa palautua aikaan ennen antibioottikuuria!

  Anna:
  17.12.2007, 5.11

  Näyttää olevan yksilöllistä: minä puolestani kroonisen sairauden aiheuttaman infektioherkkyyden takia napsin antibiootteja 3-4 kertaa vuodessa (viimeisin loppui viime viikolla) – koskaan ei ole ollut hiivatulehdusta eikä juuri ripuliakaan, korkeintaan pikkaisen vatsa pehmenee. *koputtaa puupäätään*

  Auh ja voih, jaksuja sinne joka tapauksessa!
  (toisaalta, pientä tuo on nokialaiseen verrattuna, lohtu se on pienikin lohtu)

  Marjut:
  17.12.2007, 8.02

  Hei, kävit kai lääkärissä vatsavaivojesi takia? Minä sain kesällä antibioottikuureista clostridium difficile -bakteerin, johon eivät pelkät maitohappobakteerit tepsi, vaan johon tarvitaan paljon järeämpiä aseita.

  Ulkopuolinen:
  17.12.2007, 10.15

  Maitohappobakteerejahan voipi syödä ihan jatkuvastikin, ei pelkästään kuureina. Minulla ainakin oloa kovasti helpottanut antibioottien kanssa taistellessa.

  Outi:
  17.12.2007, 10.16

  Lääkärissä en ole käynyt, mutta se olisi ollut edessä tällä viikolla, mikäli tilanne ei parane. Eilinen vaikutti hyvältä, ja toivon tilanteen pysyvän yhtä hyvänä tänäänkin. Jos tämä kotikonstein korjaantuu, niin sitten ei tarvitse raahustaa tervariin.

  Kaurapuuroa syön aamiaiseksi, ja se onkin tällä haavaa ainoa runsaskuituinen asia, mitä suostun suuhuni pistämään. Täysjyväleipä, jota söin perjantaina, teki lauantaista aivan kamalan – siispä ei kiitos kuitupitoisille leiville…

  Outi:
  17.12.2007, 13.02

  Marjut, lueskelin että tuo clostridium difficile aiheuttaa kuumetta ja vetistä ripulia, joten se ei onneksi täsmää minuun. Mulla tuo vatsa ainoastaan temppuilee ja juoksuttaa vessassa, mutta ei ole varsinaisesti kuralla.

  Marjut:
  17.12.2007, 18.05

  Ei minullakaan ollut, vaan bakteeri löytyi ihan sattumalta kun fiksu lääkäri halusi varmuudeksi testata monien kuurien jälkeen… :-/

  Mutta toivotaan että sulla ei ole näin. Muuten neuvoisin välttämään kaikkea, missä on sokeria, valkoisia jauhoja, tärkkelystä (perunat ovat erityisen pahoja) jne. ja tosiaankin napsimaan noita maitohappobakteereja. Tämä siksi, että voi olla, että hiiva jyllää vatsassa, eikä sitä kannata ruokkia enää enempää. Luontaistuotekaupan hiivantappajaakin voi kokeilla.

  Tube:
  9.1.2008, 21.11

  Shnyrgle. Olisi tosi kiva jos noita antiblooppeihin liittyviä ravinto-ohjeita perusteltaisiin jollain edes etäisesti länsimaista tiedettä (mitä mikrobilääkkeet edustavat) muistuttavilla argumenteilla. Joo, saa sitä kukin syödä mitä huvittaa, muuta henk koht kokemukset eivät yleisty muihin ja johtopäätökset vaikkapa nyt sokereiden ja pahojen, pahojne pöpöjen yhteiselosta ovat usein ihan tuulesta temmattuja.

  Jätä kommentti