Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • ”Ei se tuolta näyttänyt…”

  Jos televisiosarjan kuvauksessa mainitaan FBI, minä todennäköisesti katson sitä. Criminal Minds, Ilman johtolankaa, C.S.I. x 3, you name it. Vuodesta toiseen jaksan ihmetellä samaa asiaa: miten hitossa piirtäjän tekemistä luonnoksista tulee aina niin ilmiselvästi etsityn henkilön näköinen? Onnistuvatko luonnokset muka oikeastikin noin hyvin, vai onko kyseessä sataprosenttinen fiktio?

  Nääs kun meikäläinen ei voi ymmärtää, miten kukaan voi osata kuvailla niin tarkasti jotakuta, jonka näki ohimennen kadulla. Minä en saisi kuvailtua poliisin piirtäjälle edes Jannea niin hyvin, että kuvasta tulisi tunnistettava, ja minä sentään katson rakkaan aviomieheni naamataulua joka ikinen päivä (paitsi viime päivinä, kun kyseinen naamataulu on Tokiossa). Osaako joku oikeasti muka kaivaa muististaan – ja myös pukea sanoiksi! – sellaisia toisen ihmisen kasvoja koskevia havaintoja kuten ”silmät ovat pyöreämmät muodoltaan” tai ” nenä on hiemaan leveämpi ja vähän alempana”?

  Toivottavasti en koskaan ole todistamassa mitään rikosta ja joudu sen jälkeen kuvailemaan tekijää poliisille. Minä kun osaisin sanoa vain ”ei se tuolta näyttänyt….”

  Kommentteja: 5

   

  Kommentteja:

  Tarja:
  6.10.2007, 22.03

  Samaa miettinyt olen. Ja sitä, miksi keskellä päivää, valoisaan aikaan tarvitaan aina taskulamppua.

  sea:
  6.10.2007, 22.39

  Ja miksi tosi elämässä ei rikoksia tutkita yhtä tarkasta (csi)? Tai miksi sarjan tyypit ei hypi toiseen sarjaan auttamaan toisiaan? :D

  Jane:
  6.10.2007, 23.21

  Minulle hämmästystä aiheuttaa suunnaton muisti siitä missä ollaan kulloinkin oltu ja mitä tehty useamman kuukauden ja jopa vuosien takaa. Itse kun en välttämättä edes illalla muista tarkasti mitä sinä päivänä olen mihinkin kellon aikaan tehnyt tai olisiko joku voinut minut nähdä.

  Outi:
  7.10.2007, 1.15

  Hyvä etten ole ainoa hämmästelijä! ;)

  Tuota Janen mainitsemaa asiaa olen minäkin monesti kummastellut! ”Missä olitte kolme kuukautta sitten maanantai-iltapäivänä?” ”Olin kahvilassa sillä-ja-sillä kadulla, nautin laten ja voisarven ja luin päivän lehden. Samaan aikaan kahvilassa oli kahdeksan muuta asiakasta, joista viisi oli naisia…” Just joo! :O

  Ninde:
  7.10.2007, 11.29

  Tämä on kyllä kumma juttu, mutta täytyy tunnustaa, että lukeudun niihin ihmisiin, jotka muistavat ihmisten pukeutumisen, sään, tuoksun ja kaiken todella oleellisen asian vielä vuosien päästä.
  Mun pää toimii kuvamuistin varassa. Mitään tärkeää en sitten muistakkaan. Kuten ihmisten syntymäpäiviä, puhelinnumeroita, osoitteita jne. Lista on loputon. :)

  Jätä kommentti