Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Anette vs. Tarja

  Katselin myöhään eilen illalla aikani kuluksi – ja itseäni sivistääkseni – YouTubesta uusia Nightwish-videoita (Amaranth ja Bye bye beautiful). En ole missään vaiheessa ollut Nightwish-fani, mutta Janne soittaa Nightwishin levyjä jonkin verran, joten musiikki on minulle sikäli tuttua. Kun Tarja sai kenkää yhtyeestä, olin sitä mieltä, että se koituu vielä Nightwishin kuolemaksi. Kaikesta päätellen olin väärässä, sillä yhtyeen uutta levyä on kehuttu kovasti. Piti minunkin sitten tutustua edes muutamaan kappaleeseen, että tietäisin, millainen uusi laulaja on.

  Porkkanaa:
  – Anette on ihan kelvollinen laulaja ja näyttää hyvältä.
  – Amaranth on sangen mainio kappale.
  (- videossa on hieno Hugo Simberg -viittaus)

  Keppiä:
  – Nightwish kuulostaa nyt ihan samalta kuin kaikki muutkin. Kappaleet voivat olla hyviä, mutta Tarjan äänen tuoma omaleimaisuus on poissa. Uudessa Nightwishissa ei ole oikein mitään, mikä saisi minut erottamaan sen muista saman musiikkityylin edustajista. (Nyt minut luultavasti kieritetään tervassa ja höyhenissä…)
  – En pidä Aneten ruotsalaisesta aksentista.

  Sivistääkseni itseäni lisää tutustuin myös Tarja Turusen uuteen soolokappaleeseen I Walk Alone. Nyt täytyy näiden kolmen kappaleen perusteella sanoa, että todennäköisemmin ostaisin Tarja Turusen soololevyn kuin uuden Nightwish-levyn.

  Kommentteja: 10

   

  Kommentteja:

  Jaana:
  30.9.2007, 20.54

  Mietin juuri tänään, että jos Nightwish olisi joutunut nousemaan maineeseen Anetten kanssa olisipa tie ollut paljon tuskaisempi. Mielestäni se oli juuri Tarja ja hänen tapansa laulaa yhditettynä tuohon ”hevi”musiikkiin, joka loi bändille hyvän pohjan menestyä.

  Stello:
  1.10.2007, 0.26

  Mulla on (toistaiseksi) vain yksi Nightwish-albumi, ja mieluiten kuuntelisin kyllä edelleen Nightwishia Tarjalla varustettuna, mutta parin kokonaisen biisin ja muutaman testipätkän perusteella taidan jossain vaiheessa ostaa Anette-Nightwishiakin. Anette on laulajana ihan hyvä, mutta aika tusinakamaa (muakin hiukan ärsytti se aksentti). Itse musiikki on kuitenkin edelleen tosi nautinnollista.

  ”I Walk Alone” pisti miettimään, onko Tarja tehnyt laskelmoidusti niin Nightwish-tyylisen soolojutun? Jotenkin kuvittelin hänen haluavan keskittyä klassisempaan musiikkiin?

  Joka tapauksessa, pidän molemmista ja harkintalistalla on ostaa molempien tuotantoa, ja myös vanhempaa Nightwishia.

  Outi:
  2.10.2007, 11.08

  Jaa-a. En tiedä oliko laskelmoitua vai ei. Ehkä oli yksinkertaisesti kaipaus tehdä sellaista musiikkia? Who knows.

  Uudelle Nightwishille riittää varmasti kuulijoita, toivottavasti Tarjallekin. On sääli, että yhtyeen uusi laulaja kuulostaa niin tavanomaiselta, mutta Holopaisen tekemät kappaleet sentään ovat edelleen hienoja.

  Kati:
  4.10.2007, 17.54

  Itse olen kuunnellu Nightwishiä alusta saakka ja tykännyt sekä Holopaisen biiseisetä että Tarjan äänestä. Tarjan lähtö bändistä tuntu aika järkytykseltä eka. Mutta kyllähän se Holopainen on mr Nightwish ja musiikki ei ole siitä mielestäni miksikään muuttunut. Anette on hyvä laulamaan mutta toki minäkin vähän kaipaan sitä oopperan ja hevin yhdistelmää. Mutta Anette taitaa olla lähempänä sitä ääntä, mitä Holopainen ihan alunperin Nightwishiin oli ajatellutkin; herkkää ja heleää naisääntä. Uudenvuoden päivänä sitten näen livenä, miten bändi nyt toimii tällä kokoonpanolla. Ja miten Anette klaaraa vanhat biisit. Palataan aiheeseen sitten :)

  Pape:
  4.10.2007, 18.31

  En koskaan kuuntelemalla kuunnellut vanhaa Nightwishiä, mutta nyt uuden kohdalla alkaa tuntua siltä, että pitää käydä levykaupoilla. Tykkään Anetten heleästä äänestä enemmän, jotenkin Tarja vaan jäi vieraaksi. Uusinta on nyt tullut kuunneltua mielenkiinnolla ihan toisella lailla.

  Iiveli:
  4.10.2007, 21.33

  Hmmm… Täytyy olla nyt Outi jonku verran eri mieltä. Laulajavaihoksen myötä ärsyttävä villevalomainen mikkiinhönkiminen on vähentyny noin 90%… Eikä minua ärsytä Aneten ruottin aksenttikhaan lähellekhään yhtä paljon ko Tarjan ahtikarjalaisenglanti. Tarjan ääni oli myös liian hallitteva, Aneten taas ehkä hivenen heikko, mutta jospa tuo seuraavalla levyllä olis jo voimistunu. Tarjan soolokpl, no, sitä yksinkävelyä hoethiin siinä noin 1e6 kertaa, laulu oli suurinpiirthein kopio yhestä Bachin preludista, ja taustat tosi ohkaset verrattuna Tuomaksen tyyhliin, vaikka selvästi yksinkävelijälle oli yritetty rakentaa NW-kopiota laulettavaksi. Muuten OK.

  Outi:
  5.10.2007, 0.03

  No nyt kun olen vähän enemmän kuullut uutta Nightwishia, niin kyllähän se ihan kelvolliselta kuulostaa. Kuten tuolla jo aiemmin sanoin, niin ihan hyvä laulajahan se Anette on. Minusta vain on aika surullista se, että Anette kuulostaa niin tusinatavaralta Tarjan jälkeen. Tarjan laulutyylissä se ahtikarjalaisenglanti ei kiusaa minua läheskään samalla tavalla kuin esim. Amaranthissa piinallisen selkeä Aneten ruotsalaisaksentti. Ew.

  Niinsoonjossiltänäyttää:
  23.10.2007, 13.10

  Hassua että sieki olet yleissivistänyt ittees. Ihan saman projektin tein, meni yks työpäivä siihen :)

  Kuunteleppa Outi muutakin kuin tuo Amaranth. Toi Amaranth on musta *ainoa* biisi, jossa Anetten pop-Abba-ääni pelittää. Mutta keikoilla Nigthwish v.2 joutuu ikävä kyllä laulaamaan noita vanhoja Turuski-suosikkeja Nemo, Sleeping Sun, She is My Sin jne. Ja siellä tasoero Tarskiin on hurja…aivan sääliksi käy sveduflikkaa mihin saumaan Tuomas on sen laittanu.

  Mie veikkaan, että sveduflikka jaksaa vuoden kaks kattoo tota porotokan toikkarointia. Tekee nimensä tunnetuksi ja sanoo hejdå.

  Hieno tosiaan toi langennut enkeli lavastus tossa videossa. Tuomaksella on aina ollut silmää musavideioille eikä säästä poika rahaa kun levyjä ja videoita tekee.

  Levy ei oo täydellinen floppi, joten Nightwishin kuoppajaiset siirtyy. Mutta ihan kuten todettiin, mitä särmää tossa bändissä muka enää on? Homma erottui Tarjan valkyyriamäisen äänen ansiosta. Nyt tota samaa roskaa saa muualtakin.

  !!!:):):):):):)!!!:
  24.11.2007, 21.14

  mun mielestä aneten ääni on paljon parempi kuin tarjan.
  Ja sen takia mä kuuntelen paljon enemmän nyt nightwishia kuin ennemmin.Anette on parempi laulaja kuin tarja!!!!!

  Tigerx:
  15.12.2007, 3.02

  Varmaan vitsailette? Tarjan mukana lähti koko maagisuus ja syvyys pois kappaleista..tuntuu kun kuuntelisi pop-laulajaa..

  Jätä kommentti