Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Maalaishiiri risteilee

  Koska Jannella oli lomaa, päätimme lähteä pienelle matkalle länsinaapuriin. Tukholma oli kaunis, aurinkoinen ja ihanan lämmin – kevät oli selvästi pitemmällä kuin Helsingissä, ja kirsikkapuissa oli upeat vaaleanpunaiset kukat. Kyllä kelpasi käveleskellä* Skansenilla, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämmintä oli varmaan lähemmäs kaksikymmentä astetta!

  Laivamatkat olivat oikein mukavia, joskin ulkopuolisen silmin ehkä tapahtumaköyhiä: minua kun ei kiinnostanut työntää Tax Freesta ulos kärryllistä Lapin Kultaa ja örveltää laivan yökerhossa. Menomatkalla simahdin jo kymmeneltä illalla ja nukuin lähestulkoon kuin tukki seuraavat kymmenen tuntia, eikä tulomatka paljon tästä poikennut. Menomatkalla onneksi heräsin yhden aikaan yöllä ja pääsin näkemään, miten kaunis on kirkas tähtitaivas pimeän meren yläpuolella.

  Koko Itämeren alueen onnellisin naama oli kyllä meikäläisellä torstaina, kun näin laivan illallisbuffetin. Säälittävää sinänsä, mutta vasta näin kolmikymppisenä pääsin elämäni ensimmäistä kertaa syömään illallista seisovasta pöydästä. On kyllä jotensakin pelottavaa, miten tyytyväisenä ihminen syö yhdeltä lautaselta sekaisin bratwurstia, perunagratiinia, lihapullia, uunilohta, perunasosetta, jonkin sortin poronkäristyksen irvikuvaa ja häränfileetä. Jälkiruokapöydän äärellä teki melkein mieli kysyä jotakin sen tapaista kuin: ”Äiti, saanko minä tosiaan ottaa ihan mitä vain?”

  Ehkä surkuhupaisinta koko reissussa oli Tax Free -myymälässä saamani syvempi ymmärrys siitä, millaisia viinaturisteja suomalaiset oikein ovat. Myymälässä oli nimittäin valmiiksi pakattuja kärryjä, joihin oli tungettu juuri niin paljon alkoholijuomia kuin laki sallii tuoda maihin – ja ihmiset ilmeisesti jopa ostavat näitä valmispaketteja! On siis niin tärkeää saada ostaa mahdollisimman suuri määrä edullista alkoholia, ettei ole edes väliä sillä, mitä alkoholia ostaa. Ihan sama, vaikka joku toinen on valinnut pullot puolestasi ja tunkenut kärryyn jotakin satunnaista viiniä ja jonkin satunnaisen viinapullon. Lohduttoman säälittävää.

  * Olisin tosin kävellyt huomattavasti tyytyväisempänä, jos en olisi muutamaa päivää ennen reissua loukannut jalkaani ja joutunut sen vuoksi kävelemään ikävillä jalkoihin työnnettävillä läpysköillä normaalikenkien sijasta. Ette halua tietää, miltä jalat tuntuvat sen jälkeen, kun olet kävellyt kaksi päivää ympäri Tukholmaa epämääräisissä läpyskäkengissä.

  Kommentteja: 4

   

  Kommentteja:

  Pare:
  16.4.2007, 6.47

  Eiku kato kun tarpeeksi juo, ei ole niin väliä mitä juo.

  Sitä paitsi, alkoholi maistuu pahalle, joten kiva, jos sen hyvä puoli on edes se, että se on halpaa.

  Joo, ei, emmäkään tuollaista tajua.

  AnneKa:
  16.4.2007, 23.10

  Tukholmaan matka onkin vielä inhimillinen, mutta kun menee Tallinnaan viikonloppuna tupakansavulta ei pääse pakoon edes kannella :(
  Tosi mukavaa, kun menet haukkaamaan happea ulos, niin joku kännikala tulee tupakalle just sun viereen.

  Outi:
  16.4.2007, 23.59

  Ruotsissa oli muuten erinomaisen ihastuttavaa, kun ravintoloissa ei saanut lainkaan tupakoida. Voi kun sama laki astuisi vihdoin voimaan Suomessakin, ettei tarvitsisi enää kärsiä toisten käryttämisestä… Aika karua kyllä jos ei edes laivan kannella pääse savua karkuun :(

  Pare, ehkä tuo viinalasti oli tosiaan tarkoitettukin nauttivaksi niin, että ensin parhaimmalta maistuva pohjiksi, ja sitten ne loput huonommat kun makua ei enää erota. Käytin omasta alkoholikiintiöstäni vain murto-osan, kun ostin ainoastaan litran jotakin 16-prosenttista sour apple -juttua. Pitänee vaikka synttäreiden kieppeillä korkata :)

  Tuoppi:
  17.4.2007, 17.56

  Tuommoinen alkoholistin puuhapakkaus voi olla hyväkin, sillä alkkis rutinoituu herkästi juomaan aina samoja juomia. Valmispakkaus voi tuoda mukanaan uusia, erilaisia makuja känniä sävyttämään. Sellaisia, mitä ei muuten olisi tullut ostettua.

  Jätä kommentti