Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


huhtikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Turkisrouva kahvilassa

  Oli pakko raahautua Tapiolaan, vaikka minun ei tarvinnut olla lääkäri ymmärtääkseni, että tällaisessa flunssassa ei pitäisi kävellä useita kilometrejä kuudentoista asteen pakkasessa. (Ja toipuminen ottikin sitten aimo harppauksen takapakkia, ja nyt alkaa olla äänikin hukassa…)

  Kotimatkalla harhauduin laskiaistiistain kunniaksi (jos ei olisi ollut laskiaistiistai, olisin keksinyt jonkin muun verukkeen, koska jos on kipeä ja kylmissään ja kävelee pääkaupunkiseudun parhaan kahvilan lähellä, on pakko päästä sinne) kahvilaan. Nautiskellessani hillotäytteisestä* laskiaispullastani ja kuumasta kahvistani huomasin, että viereiseen pöytään istui Turkisrouva – juurikin sellainen perinteinen turkkiasuinen Stockan mummo, jolla on tiukka ilme ja naama pakkelissa.

  Turkisrouva vilkuili minua toistuvasti happaman näköisenä. Paheksui luultavasti huoletonta tapaani syödä laskiaispullaa välittämättä sen kummemmin siitä, sotkenko naamaani (ainahan sen naaman voi pyyhkiä lopetettuaan). Tuumasin mielessäni, että moinen turkisrouva ei taatusti ikinä koskisi pitkällä tikullakaan laskiaispullaan julkisessa kahvilassa, koska siinähän saattaisi naama tuhriintua. ”Toi ei taatusti syö kahvilassa ikinä mitään muuta kuin pikkuleivän tai viipaleen kuivakakkua, jos edes niitä”, mietin.

  Juuri tätä ajatellessani ilmaantui paikalle Turkisrouvan mies tarjottimen kanssa. Tarjottimella oli kaksi kahvimukia, laskiaispulla ja – yllätys, yllätys – ohut viipale kuivakakkua.

  Ja sen kuivakakunkin se muori pisteli poskeensa lusikalla.


  * mantelimassa laskiaispullassa on barbaarinen keksintö

  Kommentteja: 12

   

  Kommentteja:

  Visukinttu-Jarkko:
  20.2.2007, 22.07

  Mikä se paras kahvila sitten on? Pitäisi varmaan käydä kokeilemassa.

  Niin ja mantelimassa on ihan /c:stä.

  Outi:
  20.2.2007, 22.23

  Se on Tapiolan Stockalla sijaitseva Kaisan Cafe. Jumalattoman suuret korvapuustit maksavat 1,50e ja esim. kahvin ja täytekakkupalan saapi hintaan 2,70e. :)

  Ulla:
  21.2.2007, 1.44

  Mantelimassaa sen olla pitää! En kylläkään ole yhtään laskiaispullaa ostanyt/syönyt, kun niissä on kermavaahtoa – yäk! :)

  Spinsteri:
  21.2.2007, 9.46

  Mut miksei tehdä sellaisia pullaboxeja, joissa on yksi hillolla ja yksi mantelilla? Ratkaisisi niiden ongelmat, joilla toinen puolisko kelpuuttaa vain hillon ja toinen mantelimassan. (Kyllä, irtomyynnistä onnistuu, mutta läheskään joka kaupasta ei niitä irtomyynnistä saa.) Nimimerkki. yksi ääni hillolle.

  Doora:
  21.2.2007, 12.58

  Eräs valistunut kertoi että oikeaoppinen laskiaispulla on nimenomaan mantelimassaversio ja se tulee syödä kuuman maidon kera. Tapa on ilmeisesti lähtöisin Ruotsista. Epäilenpä pystyisinkö edes juomaan lasillista kuumaa maitoa..

  Anne:
  21.2.2007, 16.57

  Kyllä se on kamala pettymys ja järkytys, kun alkaa laskiaispullaa nautiskelemaan ja sitten sieltä paljastuukin sitä hemmetin mantelimassaa. Mantelit ovat ihan nam sellaisenaan syötyinä, mutta mihinkään leipomuksiin niitä ei pitäisi sekoittaa.

  Täytynee vielä mainita, että laskiaspullahan kannattaa nautiskella niin, että ensin syödään ”hattu” ja sen jälkeen vasta loput pullasta. Tällä hienostuneella tekniikalla ei tursua kermavaahdot vaatteille ja naamalle ;)

  Tiina:
  21.2.2007, 19.16

  Tulee mieleen että Turkisrouva kadehti laskiaispullaasi ja kykyäsi nauttia siitä julkisella paikalla. Ihmekö tuo että veti ilmeen happameksi :)

  Jake:
  21.2.2007, 19.26

  Yksi korjaus: ei Tapiolan kahviloissa ole niitä ”Stockan mummoja” vaan ihan tavallisia Esbo öykkärimummoja :-)

  Outi:
  21.2.2007, 21.56

  Jake, eikö edes silloin, jos kyseessä on Tapiolan Stockan kahvila? :)

  Ihan hyvä pointti muuten tuo, että olisi hyvä tehdä bokseja, joissa on yksi mantelimassapulla ja yksi hillopulla. Eihän se ole sanottua, että esim. avioparin molemmat osapuolet pitäisivät samasta täytteestä. Onneksi meillä molemmat kannattavat hilloa – ei ole ongelmia sen suhteen, kumpia ostaisi! :)

  Turkisrouvalle olisi kyllä luultavasti tehnyt hyvää syödä syntisen kermainen laskiaispulla. Jospa se hapan ilmekin olisi siitä korjaantunut…

  Tuoppi:
  22.2.2007, 1.01

  Mantelimassa on yksi niitä asioita jotka minun puolestani olisivat saaneet jäädä hapansilakan kanssa ihan vain ruotsalaisten sokeriporsaiden huvitukseksi. Voin vain kuvitella miten ruotsissa on viikonloppuöisin punssikännisiä ruotsalaisia nakkikopilla jonottamassa siirapissa haudutettuja makkaroita. Mausteeksi mantelimassaa, kermavaahtoa ja reilu lasti strösseleitä sekä nonparelleja. Brrh.

  niistoporvari:
  22.2.2007, 12.13

  Laskiaspulla ilman mantelimassaa – kliju ilman greippiä – suklaa ilman punaviiniä. Hulluutta! Tiistaina valitsin mantelin sijaan hillopullan koemielessä 1. kertaa vuosikausiin. Pettymysten pettymys, katkeruuden katkeruus! Hirveä häpeä ja morkkis! Miksi joi…söin…

  Minerva:
  22.2.2007, 20.36

  Niin, täällä Ruotsissa on todella laskiaispullapäivä suurella ällällä. Koulussa tarjotaan pullia oppilaille ja johtokunta tarjoili henkilökunnalle niin kunnon pullat että melkein oli puolilounas jo syöty ennenkuin se varsinainen lounas alkoi. Monet syövät kuten joku totesi maidon kera mutta ei lasissa vaan lautasella ja pulla keskellä. Pidän pullista mutta ei mantelimassasta (se on todella karmea keksintö) ja yritän aina päästä sen massan ohi tosin huonoin tuloksin. Eikö joku siellä Suomessa voisi lanseerata se hillopulla tännekin; ainakin yksi (1) erittäin kiinnostunut suomalainen ostaja olisi.

  Jätä kommentti