Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


toukokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Tyhjä

  Molemmat seniorit ovat nyt poissa ja terraario on tyhjä. Ei kuulu nakerrusta, ei rapinaa. Ja nyt tuntuu todella, todella surkealta.

  Nelli-cropped

  Nelli lopetettiin jo joulukuussa, kaiken muun ahdistuksen ja pahan olon keskellä, joten en asiasta kovin ihmeesti silloin kirjoittanut.

  Nelli oli hieno hiiri, josta Janne ja minä olimme hurjan ylpeitä. Nelli tuli meille kissaperheestä, jossa sitä oli pidetty yksin, vaikka naarashiiret ovat ehdottomasti laumaeläimiä. Hiiriparka kärsi hengitystieoireista (joiden aiheuttamasta ääntelystä hiiren edellinen omistaja sanoi: ”Sillä on vaan sellainen tapa.”) ja oli laiha, kauhean arka ja epäsosiaalinen. Alkuaikoina se vinkaisi joka kerta, kun joku toinen hiiri edes koski siihen.

  Antibioottikuurin avulla Nelli pääsi eroon hengitystieongelmistaan, ja vähitellen se lihoi kauniiksi ja sopusuhtaiseksi. Se oppi tulemaan toimeen muiden hiirten kanssa ja lopulta oppi jopa pitämään puolensa ja ryöväämään herkkuja muilta, kuten hiiren kuuluukin. Aikuisista hiiristämme Nelli oli ainoa, joka hyväksyi laumaan tulleet hiirenpoikaset (Pikon ja Nanon) varauksetta ja otti nämä suojaansa. Arvioimme, että Nelli oli kuollessaan vähintään kaksi vuotta ja kaksi kuukautta, mikä on todella hyvä ikä hiirelle.

  Nelli oli mahdottoman hieno hiiri.

  Nekku-cropped

  Vaikka olen kaikkia hiiriäni rakastanut, oli Nekku ehkä Nöpön jälkeen minulle kaikkein rakkain. Se on toisaalta helppo ymmärtää, sillä kaikista hiiristäni Nekku ehti olla luonani pisimpään. Se tuli meille ihan pikkuisena karvapallona kaksi vuotta sitten ja eli huikean pitkän ja hyvän elämän. Nekku oli kiltti, suloinen, kaunis hiiri. Se oli perso herkuille ja piti pikkutarkasti huolta pörröisestä turkistaan. Sen ainoa huono puoli oli sen valitettava tapa lirauttaa haiseva tahra puserolle tai housuille, jos sitä erehtyi pitämään sylissään liian pitkään.

  Nyt Nekkukin on poissa. Jalkaa painanut kasvain alkoi haitata tasapainoa, ja muutenkin hiiren yleiskunto alkoi olla heikentynyt, joten tänään oli aika päästää pikkuinen pois.

  Hei hei, pörriäinen.

  Kommentteja: 3

   

  Kommentteja:

  Stello:
  12.1.2007, 0.56

  kyynel molemmille.. :*(

  Anni:
  12.1.2007, 22.23

  Heips. Minulla oli aikoinaan kesyrottia pari kappaletta. Kun ensimmäinen niistä kuoli, olin murheen murtamana ja melkein jopa toimintakyvyttömänä viikon ajan. Itkin ja itkin. Tahdonpa vaan sanoa, että tiedän tunteen ja syvimmät osanottoni.

  Outi:
  13.1.2007, 1.18

  On tämä kieltämättä pahuksen surkeaa. :( Hiiristä luopumiseen tottuu, vähitellen, mutta kyllä se silti aina mielen vetää matalaksi. Onneksi nyt on vihdoin mahdollisuus ottaa uusia hiiriä, kun viimeinenkin hengitystieviruksen kantaja matkasi taivaallisten juustolautasten äärelle… :/

  Jätä kommentti