Luokat

Arkistot

Etsi merkinnöistä


helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
« maalis    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

5 uusinta kommenttia

Meta

 • Popular Tags


 • Katkon paikka?

  Totesinpa tässä päivänä muutamana, että alkoholinkulutukseni on suunnilleen nelinkertaistunut muutettuani tänne pääkaupunkiseudulle – tai oikeastaan muutettuani Helsingistä Espooseen.

  Mikä minut on tällä tavalla saanut ryyppäämään? Vastaus on helppo: mukava asunto ja oma sauna. Mukava asunto ja tilava keittiö mahdollistavat mainiosti hyvän aterian kokkaamisen lauantai-iltaisin, ja hyvä ateria kaipaa seurakseen pullollisen viiniä. Oma sauna taas tarkoittaa, että viikossa tulee saunottua yleensä ainakin kaksi kertaa. Saunan jälkeen on mukava ottaa yksi siideri.

  Entisen kolmen tai neljän alkoholiannoksen kuukausivauhdin sijasta saatan siis nykyään nauttia jopa neljä alkoholiannosta viikossa. Mikä kauhea deeku minusta onkaan tullut! Lieneekö kohta katkon paikka?

  Katkosta pääsenkin ovelan aasinsillan kautta mainostaukoihin. Mikä perhana siinä on, että enää ei voida käydä mainostauolla tai pitää mainostaukoa tai edes katsella hieman mainoksia, vaan joka hemmetin ohjelmassa pitää mennä katkolle? Katko on ainakin minusta jotain ihan muuta kuin viisi minuuttia mainoksia.

  Mainoksista pääsen toisen ovelan aasinsillan kautta purkamaan ärtymystä toisenkin asian suhteen. Samalla kun minun halutaan olevan huoleti minun pikku palleron lähtiessä muille maille, niin teidän kädettömät mainostajat unohtavat teidän pikku mainoksesta yhden aika tärkeän asian:

  POSSESSIIVISUFFIKSIN!

  Tuo mainittu mainos särähtää korviini niin pahasti, että se saa minut melkein kirskuttelemaan hampaitani kiukusta. Saisivat alkaa sakottaa moisesta kielenkäytöstä televisiossa.

  Kommentteja: 12

   

  Kommentteja:

  hirmudeeku:
  27.10.2006, 23.52

  No mut hei. Perspektiiviä asiaan. Et siis koskaan edes humallu kunnolla ja nautit alkoholia reilusti alle terveysmääräysten enimmäismäärien. Sitä paitsi on tieteellisesti todistettu, että hieman alkoholia nauttivat ovat terveempiä ja elävät pitempään kuin absolutistit (tietysti paljon alkoholia nauttivien terveys kärsii eniten). En mä todellakaan tässä yllytä ihmisiä juomaan, ja arvostan absolutisteja ja vähän juovia hyvin paljon, mutta ei parista lasista viikossa tule huolestua.

  Jaabaa

  Outi:
  28.10.2006, 0.05

  Hei, en minä oikeasti ole huolissani :D Minusta on lähinnä hauskaa, että voin sanoa alkoholinkulutukseni nelinkertaistuneen – ja se kulutus on silti todella vähäistä jos ajatellaan suurkulutuksen rajoja :D

  siiri:
  28.10.2006, 1.49

  Olen tänä syksynä kun jäin työttömäksi (ja television katselu lisääntyi uhkaavasti) löytänyt kaukosäätimestäni sen ihanan äänenvaimennusnappulan. Nykyään enää katson vain Hirudoid-voidemainoksen, josta kuuluu se hauska taustadidudii, ja sitten välillä sen mainoksen, jossa sanotaan monta kertaa ”naisen alapäässä”. Mainostauot ovat nykyään vain hauskoja =D

  santtu:
  28.10.2006, 15.16

  Siiderilasillinen saunan jälkeen on kyllä ihan välttämättömyys ;) Nam :D

  Laura:
  31.10.2006, 12.53

  Olen samaa mieltä kanssasi mainosten kielioppivirheistä, en vain ole ollut tietoinen tuosta hienosta äidinkielellisestä nimikkeestä asialle… Voi että kun ne virheet särähtävätkin korvaan, ja pahasti! Ihmettelen, eikö kukaan tuotantoportaassa puutu sellaiseen? Toivottavasti suunta ei todellakaan ole se, että kun puhekieli on tullut ja tulee yhä ”sallitummaksi” käyttökieleksi, myös kielioppivirheitä sallitaan.
  Toinen ärsyttävä asia ovat korrelaattivirheet (tiesin termin, heh.. :). Niitäkin kuulee tasaisin väliajoin lähes kaikkialla mediassa. No, mutta se siitä. Tässä tuntee itsensä ihan tädiksi.
  Eikai me vaan olla liian niuhoja…? :D

  Lissu:
  1.11.2006, 10.57

  Hui! Ei tuo neljä viikkoannosta tosiaan vielä ole riskirajoilla ;-) Suosittelen kuitenkin näppärää pikkukapinetta: viinipullopumppu poistaa ilmat kesken jääneestä pullosta, joka säilyy hyvänä taas seuraavan herkkuaterian kyytipojaksi. Pumppuja saa ainakin alkosta.

  milla:
  1.11.2006, 22.06

  Miten olisi kätkön paikka :) Geokätköily on kivaa!

  Outi:
  2.11.2006, 10.07

  Saunasiideri on kyllä ihana asia. Varsinkin Cidr.. no, mikä sen nimi nyt sitten onkaan – se missä on vihreä pullo ja etiketissä leppäkerttu ;)

  Laura, en usko, että olisimme niuhoja. Tai ainakaan minusta ei ole niuhoa vaatia, että mainoksissa ei tehtäisi törkeitä kielivirheitä. Minusta olisi huomattavasti vähemmän kamalaa, jos kyseisessä mainoksessa sanottaisi ”Kun sun pikku pallero” (vaikka sekin olisi väärin, pitäisihän sen silti olla ”palleros”) – oikeinhan sekään ei olisi… Se ”sinun pikku pallero” kuulostaa niin kauhealta, että tekee mieli kiljua.

  Muista kamalista mainoksista on pakko mainita MTV3:n Mullan alla -mainos, jossa sanotaan jotakuinkin: ”Lopulta meidän jokaisen tie vie heidän luokse”. UAAAHHHHHH!

  Lissu, mistä kesken jääneestä viinipullosta? ;D Ei kai meillä kahdella nyt mitään normaalista viinipullosta yli jää ;)

  milla, kätkön paikkakin kyllä tietysti olisi! Säät eivät vain valitettavasti ole suosineet :( Pari viikkoa sitten käytiin kyllä Keilaniemestä yrittämässä kahta kätköä, joista toinen löytyikin. Tosin silloinkin satoi reippaasti… :/

  Outi:
  2.11.2006, 10.08

  siiri, meillä mainokset hypätään yleensä kokonaan yli, koska suurin osa ohjelmista katsotaan digiboksilta tallennuksen jälkeen pari päivää myöhässä… mutta jotain sentään katson vielä suoranakin, kun en ilkeä tallettaa (esim. Salkkarit ;), ja silloin näkee noita kamalia mainoksia.

  pagisija:
  2.11.2006, 11.22

  Pakko kommentoida: minuakin tuo ”sinun pikku pallero” tökkii joka kerran suorastaan suhteettomasti (toinen kestopiikki lihassani on, kun eräässä voidemainoksessa todetaan, että ”moni kärsii tietämättään couperosa-ihosta”. Kärsii tietämättään? Miten voi muka kärsiä tietämättään? Hoh!).

  Oletteko muuten huomanneet, että vaippamainoksissa (!) puhutaan lähes AINA sinä-muodossa? Arrf! ”Haluathan pysyä kuivana joka tilanteessa?”. Osaisikohan joku mainosmies selittää, mikä psykologinen juoni ilmiön takana piilee?

  Gia:
  16.1.2007, 19.17

  Tuli muuten mieleen, tiedättekö kuka asuu vanhassa asunnossanne? Hirveän mukava taloyhtiöhän se oli ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Ennenkaikkea se vanhahtava henki upeiden kahden alimman kerroksen takia. Hassua ajatella että joku muu kokkailee siinä keittiössä lauantai-iltaisin viinipullon äärellä missä itse joskus viihtyi. :)

  – entinen kerrosnaapuri

  Outi:
  16.1.2007, 21.22

  Vauvaa odottava nuori pariskunta sen asunnon osti, oletettavasti asuvat siinä edelleen (ei kai kukaan näin nopeasti olisi poiskaan muuttanut?). Toivottavasti viihtyvät :) Olihan se tosiaan kiva taloyhtiö ja kulkuyhteydet olivat huisin hyvät, mutta kyllä minä viihdyn paljon paremmin täällä nykyisessä kodissa :)

  Jätä kommentti